נתונים מפתיעים

איזו עיר הכי יציבה? הדירוג הפיננסי המלא

דירוג היציבות הפיננסית של הרשויות והמועצות המקומיות של CofaceBdi מעלה כי ירושלים מדורגת במקום ה-29, עפולה 20, תל אביב 11 וחיפה ב-33 • הרשימה המלאה: בפנים (ארץ)

העיר עפולה (צילום: יחצ)

דירוג היציבות פיננסית של רשויות ומועצות מקומיות שמתפרסם מידי שנה על ידי CofaceBdi מעלה תמונה מפתיעה על חלק מהרשויות המקומיות בישראל. על פי הדירוג, בעוד שירושלים יורדת 2 מקומות אל המקום ה-29, דווקא הערים לוד, חולון, נס ציונה, כפר סבא ועפולה, עולות ומרכיבות את רשימת 20 הערים היציבות.

במקום הראשון ברשימה ניצבת עיריית הרצליה, אחריה רמת השרון - שניהן חולקות את הדירוג הסוציואוקונומי הגבוה ביותר - 8,9 בהתאמה, חולון שעלתה מהמקום החמישי למקום השלישי, נס ציונה שירדה במקום אחד אל המקום הרביעי, לוד שהעפילה מהמקום השמיני למקום החמישי - למרות היותה בדירוג סוציואקונומי 4, ולאירה - ראשון לציון, ראש העין, פתח תקווה, רמת גן, כאשר את העשירייה הראשונה סוגרת כפר סבא.

תל אביב-יפו בפתח העשירייה השנייה עם המקום ה-11, לאחר מכן מגיעות אשדוד, מודיעין מכבים רעות, כרמיאל, יבנה, אשקלון, רעננה, גבעתיים, הוד השרון, וסוגרת את העשירייה השנייה - העיר עפולה, כשהיא עוקפת את באר שבע, בית ים, חיפה ונתניה.

את העשירייה השלישית פותחת באר שבע, אחריה בת ים, נתניה, חיפה, רחובות, קרית ביאליק, קרית מוצקין, מעלה אדומים, ירושלים, אחרונה העשירייה השלישית - קרית אונו.

את העשירייה האחרונה בדירוג פותחת נצרת עילית, קרית אתא, עכו, אילת, נהריה, חדרה, רמלה, קרית ים, קרית גת, את המקום האחרון והלא מחמיא תופסת טבריה של רון קובי, שטרם הצליח להעביר את תקציב 2019 ולהקים קואליציה בעיר.

דירוג היציבות הפיננסית של העיריות והמועצות המקומיות והאזוריות בישראל מתבצע זו השנה ה-13 ברציפות, על ידי חברת המידע העסקי CofaceBdi במסגרת דירוג BdiCode והוא משקלל בתוכו מספר מרכיבים. הדרוג נערך בקרב הערים הגדולות בהן יש מעל 40,000 תושבים.

לדברי תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת CofaceBdi, "אנחנו רואים גם השנה שאין קשר מובהק בין הדרוג הסוציואקונומי של תושבי העיר לבין היציבות הפיננסית של עיר. היציבות הפיננסית הינה נגזרת גם של ניהול נכון ויעיל ולכן לראש העיר המכהן השפעה רבה על מיקומה בדירוג".

בסוף השנה שעברה נערכו הבחירות לרשויות המקומיות ובערים רבות שבהן כיהן ראש עיר במשך תקופה ארוכה בוצעו חילופי שלטון. כך לדוגמא בנס ציונה שדורגה בשנים האחרונות בחמישייה הראשונה, התחלף ראש עיר אחרי כהונה של למעלה מ-25 שנים, בחיפה התחלף ראש עיר אחרי כהונה של 15 שנה, הדירוג השנה עדיין מתבסס על הפעילות של ראשי העיר היוצאים, וביצועיהם של ראשי וראשות העיר החדשות יבואו לידי ביטוי רק בדירוגים של השנים הבאות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר