מה אוכלים היום?

מתכון לעוף במרינדה מתקתקה עם עשבי תיבול

קבלו את המרינדה שכל חזה עוף או פרגית חייבים להכיר. היא תוציא מהם את המיטב ותהפוך אותם לעסיסיים במיוחד - כמה שיותר שעות במרינדה לפני הצלייה, הרי זה משובח! (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף במרינדה מתקתקה עם עשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם נתחי חזה עוף או פרגיות

למרינדה:

  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף שמן זית (או כל שמן אחר)
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית אורגנו / רוזמרין / תימין מיובשים
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. בעזרת פטיש שניצלים, דופקים קלות כל נתח עוף.

2. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בשקית זיפלוק, מוסיפים את נתחי העוף, אוטמים היטב את את השקית ומערבבים כך שהעוף יצופה במרינדה מכל כיוון. מעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות - אך רצוי 3 שעות עד לילה שלם.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 1 כף שמן זית ומטגנים כל נתח עוף במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה משני הצדדים. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר