עוף במרינדה מתקתקה עם עשבי תיבול
עוף במרינדה מתקתקה עם עשבי תיבול (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 700 גרם נתחי חזה עוף או פרגיות
  • למרינדה:
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף שמן זית (או כל שמן אחר)
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית אורגנו / רוזמרין / תימין מיובשים
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

אאא

1. בעזרת פטיש שניצלים, דופקים קלות כל נתח עוף.

2. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בשקית זיפלוק, מוסיפים את נתחי העוף, אוטמים היטב את את השקית ומערבבים כך שהעוף יצופה במרינדה מכל כיוון. מעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות - אך רצוי 3 שעות עד לילה שלם.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 1 כף שמן זית ומטגנים כל נתח עוף במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה משני הצדדים. מגישים מיד, חם.