מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב בולונז של אושרית אברג'יל

רוטב הבולונז מגיע מבולוניה שבאיטליה ופופולרי בכל העולם. בבולוניה נהוג להגיש אותו עם פסטה רחבה, אך מחוץ לארץ המגף, דווקא עם ספגטי, כמו כאן. הנה הגרסה המוצלחת של אושרית אברג'יל (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
ספגטי בולונז של אושרית אברג'יל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם פסטה
  • 400 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

לרוטב הבולונז:

  • 5 עגבניות, קצוצות דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 5 עלי בזיליקום, חתוכים גס
  • שמן זית
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה עד לרמת עשייה של אל דנטה - לפי מספר הדקות על האריזה, פחות דקה אחת. היא צריכה לצאת רכה, אך עם פריכות קלה. מסירים מהאש ומסננים.

2. מחממים במחבת מעט שמן זית, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר. ממשיכים לטגן עד שהנוזלים מצטמצמים. מסירים מהאש.

3. במחבת נפרדת, גדולה יותר, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות והסוכר וממשיכים בטיגון במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים בפלפל שחור, פפריקה ומלח ומערבבים.

5. מוסיפים לרוטב העגבניות את הבשר ו-3 כוסות מים, ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות, מנמיכים ומבשלים עד שהרוטב סמיך. מסירים מהאש ומגישים חם מעל הפסטה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר