לגזור ולשמור

מתכון לצ'יפס המושלם - זהוב, פריך מבחוץ ורך מבפנים

צ'יפס אמור להיות כך: זהוב, פריך מבחוץ ורך מבפנים, אך לא תמיד זה מצליח לנו. לעתים הוא נראה מוכן, אך כשנותנים בו נגיסה, מגלים תפוח אדמה קשה, שמנוני מדי, מתפורר - רק תבחרו. הנה טריק פשוט שיהפוך את הצ'יפס שלכם למושלם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הצ'יפס המושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים וחתוכים לרצועות בגודל שווה
  • שמן צמחי לטיגון עמוק
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה בקערה גדולה, מכסים במים קרים ומשרים במשך כ-30 דקות. לאחר מכן, מייבשים ביסודיות בעזרת מגבות נייר.

2. מחממים שמן בסיר עמוק, בגובה 5 ס"מ. כשהשמן חם (טמפרטורה של 135 מעלות, אם להיות מדויקים). מטגנים את רצועות תפוחי האדמה בקבוצות, במשך כ-5 דקות, ובעזרת כף מחורצת מוציאים לקערה מרופדת ב-2 שכבות של נייר סופג. מצננים באופן מוחלט.

3. מחממים שוב את השמן שבסיר, עד שיגיע לטמפרטורה של 175 מעלות, ומחזירים את רצועות תפוחי האדמה המטוגנות בקבוצות לטיגון נוסף של 5-6 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג ומתבלים במלח בנדיבות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר