הצ'יפס המושלם
הצ'יפס המושלם (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה50 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים וחתוכים לרצועות בגודל שווה
  • שמן צמחי לטיגון עמוק
  • מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את תפוחי האדמה בקערה גדולה, מכסים במים קרים ומשרים במשך כ-30 דקות. לאחר מכן, מייבשים ביסודיות בעזרת מגבות נייר.

2. מחממים שמן בסיר עמוק, בגובה 5 ס"מ. כשהשמן חם (טמפרטורה של 135 מעלות, אם להיות מדויקים). מטגנים את רצועות תפוחי האדמה בקבוצות, במשך כ-5 דקות, ובעזרת כף מחורצת מוציאים לקערה מרופדת ב-2 שכבות של נייר סופג. מצננים באופן מוחלט.

3. מחממים שוב את השמן שבסיר, עד שיגיע לטמפרטורה של 175 מעלות, ומחזירים את רצועות תפוחי האדמה המטוגנות בקבוצות לטיגון נוסף של 5-6 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג ומתבלים במלח בנדיבות.