לכבוד שבת

מתכון לפרגיות במרינדת צ׳ימיצ׳ורי חלומית עם מתיקות עדינה

במסעדות ארגנטינאיות, לצד סטייק, מוגש רוטב צ׳ימיצורי שמשדרג ומעמיק מאד את טעם הבשר. אז החלטתי לקחת את הרוטב הטוב הזה ולהפוך אותו למרינדה לפרגיות שנותנת להן טעם חזק ושונה (מתכונים, אוכל)

שירי צור | כיכר השבת |
פרגיות במרינדת צ׳ימיצ׳ורי עם מתיקות עדינה (צילום: באדיבות המצלם)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם פרגיות נקיות מעצמות
  • 1 גמבה גדולה או שתיים קטנות
  • 1 בצל סגול גדול
  • 2 שיני שום
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 2 כפות דבש
  • 6 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית תבלין בהרט (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. חותכים כל פרגית לשתיים או שלוש ומעבירים לקערה.

2. קוצצים את הגמבה, הבצל, השום, הפטרוזיליה והפלפל הירוק - לחתיכות קטנות מאד. ניתן לעשות זאת במעבד מזון, אך חשוב לשים לב לא להפוך את הירקות לעיסה.

3. מעבירים את כל הירקות לקערה של הפרגיות ומוסיפים את הדבש, שמן הזית, הבהרט, המלח והפלפל השחור. מערבבים את הכל היטב היטב, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שיותר זמן, מומלץ מאד ללילה שלם.

4. לאחר שהפרגיות "ישבו" במרינדה, שופכים את תכולת הקערה במלואה לתוך תבנית, מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך 30 דקות.

5. לאחר 30 דקות מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כמה דקות, עד שהפרגיות מקבלות צבע יפה.

6. מומלץ להגיש עם אורז לבן שיספוג את טעמי המרינדה המיוחדים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר