לכבוד שבת

מתכון לקרם ברולה עם גרידת תפוז שאפשר להכין בלי ברנר

קרם ברולה הוא קינוח יוקרתי שמקורו בצרפת, הבנוי מקרם וניל אפוי ומצופה בסוכר שמקורמל בעזרת מבער גז (ברנר). נכון, לא לכולנו יש בבית מכשיר שכזה, אז הנה השיטה הפשוטה יותר (מתכונים, אוכל)

שרה'לה שרבטייב | כיכר השבת |
קרם ברולה עם גרידת תפוז (צילום: שרה'לה שרבטייב)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 500 גרם שמנת מתוקה 38% שומן (לגרסת הפרווה: קצפת צמחית/ריצ')
  • גרידת תפוז משלושה תפוזים
  • 6 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1. מניחים בסיר את השמנת/הקצפת הצמחית/הריצ' עם גרידת התפוזים (שימו לב לא לגרד את החלק הלבן והמריר של התפוז) ובעזרת מטרפה מערבבים היטב, עד שהשמנת רותחת.

2. במקביל, שמים בקערה את החלמונים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

3. כאשר הקצפת רותחת, מבצעים פעולה שנקראת "השוואת טמפרטורות". כלומר: מוזגים מעט מהקצפת הרותחת לקערה עם החלמונים ומערבבים. כך, לאט לאט מעבירים את כל הקצפת לקערת החלמונים.

4. מעבירים את התערובת לכלי שניתן למזוג ממנו בקלות לכלים אישיים - קעריות חרסינה מיוחדות לקרם ברולה או כלים חד פעמיים אישיים לאפייה.

5. מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים את התבניות האישיות על מגש אפיה ומוזגים עליו מים רותחים ביניהן, עד לגובה מחצית מהן - הפעולה הזו יוצרת אדים בתוך התנור.

6. אופים במשך 20 דקות, עד שהקרם רוטט מעט.

7. מקררים לחלוטין ובהגשה מפזרים סוכר על הקרם ושורפים אותו בברנר.

במקרה ואין ברנר בהישג יד, מניחים את התבניות האישיות על מגש אפיה, ביניהן מפזרים קוביות קרח (הקרח שומר על הקרם שלא יתחמם) ומעל הקרם - סוכר. אופים בחום גבוה במשך 1-2 דקות ולא יותר, במדף העליון של התנור, עד שהסוכר נמס ומתקרמל.

8. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר