מתכון לחלת חלב ודבש פרווה שתפאר את שולחן החג

נוהגים לאכול חלות עגולות מראש השנה ועד הושענא רבה כסגולה לשנה שלמה, שהמעגל בה נסגר. בכל שנה מחדש אני מכינה צורה חדשה ומעניינת והשנה החלטתי לא רק לשנות צורה, אלא גם טעם. הוספתי לבצק חלב שקדים במקום מים, שהעניק לו תחושה חלבית ועשירה והשתלב נהדר עם הדבש שנותן מתיקות עדינה (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
חלת חלב ודבש פרווה (צילום: מתוך הבלוג "queen of cake")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 250 מ״ל חלב שקדים, בטמפרטורת החדר
  • 60 מ״ל שמן
  • 40 גרם דבש
  • 40 גרם סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1 ביצה
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שקדים מולבנים פרוסים
  • דבש - לזיגוג לאחר האפיה

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והדבש. מתחילים לערבל ומוסיפים את חלב השקדים והביצה.

2. לאחר כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית, מוסיפים את המלח ובודקים שהבצק רך, נעים ונפרד מדפנות הקערה. אם הבצק מעט יבש, מוסיפים 1-2 כפות מים. (הוספת הנוזל תלויה במזג האוויר ובסוגי הקמח.)

3. לשים במיקסר עוד כ-7 דקות.

4. מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה.

5. לאחר שעה שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים יחסית קטנים ששוקלים 30 גרם (לא חובה לשקול).

6. מכדררים ומניחים בתבנית בבקה משומנת היטב, אחד על השני, עם מעט מרווחים. מכסים את התבנית במגבת נקיה ומתפיחים שעה נוספת.

7. בינתיים מחממים תנור ל-185 מעלות ומברישים בעדינות את החלה מלמעלה.

8. מפזרים את השקדים הפרוסים ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.

9. משחררים מהתבנית ואופים עוד כמה דקות.

הערה:

החלה במיטבה כשהיא טריה. ניתן להקפיאה ללא הדבש, כשהיא עטופה היטב. מפשירים ומחממים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר