מה אוכלים היום?

מתכון למרק דלעת קלאסי שכל אחד צריך לדעת להכין

מתכון קל, פשוט ומלא טעם למרק הכי קלאסי לעונת הטרום-חורף שסוף סוף כאן: מתכון למרק דלעת קלאסי שכל אחד צריך לדעת להכין, מקטגוריית "לגזור ולשמור" וטיפ שיהפוך את המרק לקרמי ויעניק לו ארומה עשירה. תוך 20 דקות על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק דלעת קלאסי (צילום: Jade Aucamp on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1.2 ק"ג דלעת או דלורית, קלופה וחתוכה לפרוסות בגודל 3 ס"מ
  • 1 בצל, פרוס
  • 2 שיני שום, קלופות שלמות
  • 3 כוסות (750 מ"ל) ציר מרק ירקות
  • 1 כוס מים (250 מ"ל)
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2-3/4 כוס (125-185 מ"ל) שמנת מתוקה או חלב / 30 גרם חמאה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק, מניחים את פרוסות הדלעת והבצל, שיני השום, ציר המרק והמים - הנוזלים לא צריכים לכסות לגמרי את הדלעת. מביאים לרתיחה ללא מכסה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהדלעת רכה.

2. מסירים את המרק מהאש ובעזרת מקל בלנדר טוחנים אותו לתערובת חלקה.

3. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. בשלב זה מוסיפים את השמנת המתוקה / החלב או החמאה, אם רוצים, כדי להוסיף ארומה עשירה למרק.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר