עוף מפורק עם ראנץ' אבוקדו
עוף מפורק עם ראנץ' אבוקדו (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 ק"ג חזה עוף או פרגיות, ללא עור וללא עצמות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 2 כוסות רוטב ברביקיו
  • 1/2 כוס בירה לבנה מכל סוג
  • 3 כוסות כרוב מגורר
  • 2 כוסות גרגרי תירס
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה גס
  • 2 כפות עירית טרייה קצוצה
  • לחצו כאן לרוטב ראנץ' אבוקדו מהיר וטעים
  • לחמניות המבורגר או טורטיות

אופן ההכנה:

אאא

1. מערבבים בקערה את נתחי העוף, עם הצ'ילי, הפפריקה, הקינמון, קמצוץ מלח וקמצוץ פלפל שחור לציפוי מלא.

2. בסיר גדול עם תחתית כבדה מחממים 1 כף שמן זית על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את נתחי העוף וצולים אותם במשך 3-4 דקות מכל צד.

3. מנמיכים לאש קטנה ויוצקים לסיר את רוטב הברביקיו והבירה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים. בתום הבישול, בעזרת 2 מזלגות מפרקים את העופות ל"חוטים" ומערבבים פנימה את 3/4 מכמות הכוסברה.

4. בקערה, מערבבים את הכרוב עם כמה כפות של ראנץ' אבוקדו, התירס, הכוסברה שנותרה והעירית ומתבלים במלח.
אופן ההגשה: מחלקים את העוף המפורק כשהוא חם בין 6 לחמניות המבורגר או טורטיות , מניחים מעל מתערובת הכרוב ויוצקים בנדיבות על הכל מראנץ' האבוקדו. מגישים מיד.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות