ליד המרק

מתכון למקלות גבינה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים

2 סוגי גבינה ובצק עלים מופשר - זה כל מה שאתם צריכים בשביל המקלות הנהדרים האלה. מתכון למקלות גבינה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים קלים ומהירי הכנה שיעבדו לכם יופי ליד כל מרק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מקלות גבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים מופשר וקר (הפשירו במקרר)
  • 200 גרם גבינה מלוחה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 ביצה, טרופה
  • לקישוט: שומשום / זעתר / כצח

אופן ההכנה:

1. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את בצק העלים לריבוע בעובי של 0.5 ס"מ.

2. על חצי אחד של הבצק מפזרים את הגבינה המלוחה ועל החצי השני את הגבינה הצהובה.

3. מקפלים את הבצק לחצי - מלמעלה ללמטה - ומהדקים היטב את השוליים.

4. חותכים את הבצק הממולא לרצועות של 1 ס"מ באורך של אצבע, תופסים היטב בשני הצדדים ומסובבים לכיוונים מנוגדים כך שתיווצר ספירלה

5. מסדרים את מקלות הגבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותם בביצה. מפזרים מעל שומשום, כצח או זעתר ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהמקלות מזהיבים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר