בריאות לפני הכל

מתכון לצ'יפס זוקיני קראנצ'י ופשוט להכנה

סליחה, תפוחי אדמה. יש צ'יפס חדש בעיר - צ'יפס זוקיני - ונדרשים רק כמה מרכיבים בודדים להכנתו. הוא התוספת המושלמת לארוחת צהריים וגם חטיף בין ערביים מספק מאד. בנוסף, עליכם לעשות משהו עם עודפי הקישואים האלה שמסתובבים במטבח שלכם, נכון? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
צ'יפס זוקיני קראנצ'י ופשוט להכנה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 זוקינים בינוניים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-120 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. בעזרת סכין חדה פורסים את הזוקיני לטבעות בעובי של כ-1 סנטימטר - בעיקרון, מוטב שיהיו דקות ככל האפשר.

3. בקערה גדולה מערבבים את הקישואים עם שמן הזית. מפזרים את הפרוסות על ניירות האפייה המוכנים ומוודאים שיש רווח סביב כל חתיכה.

4. מעבירים את המגשים לתנור ואופים עד שטבעות הזוקיני יבשות ופריכות. הן יזהיבו קלות לקראת סוף זמן הבישול. אם הן משחימות מדי ולא התייבשו במלואן, מורידים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות. כל התהליך יקח כשעתיים.

5. כשהצ'יפס יבש ופריך לחלוטין, מוציאים את תבניות האפייה מהתנור. בעוד הצ'יפס עדיין חמים, מתבלים במלח ופלפל. חשוב לא לתבל את הצ'יפס, אלא רק לאחר שהוא אפוי.

מאחסנים בכלי אטום לאוויר, עד שבוע, לשמירה על מרקם פריך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר