"עוף אדובו" דביק ועסיסי שכולם יעופו עליו
"עוף אדובו" דביק ועסיסי שכולם יעופו עליו (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 8 משולשי עוף
  • 1/2 כוס חומץ לבן
  • 3/4 כוס רוטב סויה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 2 פלפלי צ'ילי ירוקים, פרוסים דק
  • 4 עלי דפנה

אופן ההכנה:

אאא

1. מתבלים את חלקי העוף בנדיבות משני הצדדים במלח ופלפל השחור.

2. מחממים כף שמן במחבת גדולה ומטגנים את העופות עד להשחמה טובה משני הצדדים. מוציאים לצלחת.

3. בכלי נפרד, מערבבים את החומץ, רוטב הסויה, הסוכר, השום, הפלפל השחור, עלי הדפנה והצ'ילי, יוצקים לאותה מחבת ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את חלקי העוף לרוטב המבעבע כשצד העור כלפי מעלה, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 20-30 דקות או עד שהעופות מבושלים ורכים. מסירים את המכסה, מנמיכים לאש קטנה ומאפשרים לרוטב להצטמצם. במקביל, בעזרת כף מזלפים מהרוטב על העופות.

כשהרוטב מסמיך והעוף מבריק מציפוי הרוטב, מכבים את האש ומגישים, חם, לצד אורז לבן ותוספות אהובות אחרות.