ליד הקפה

מתכון לטארטלטים תפוחים אישיים ומקסימים

מכירים את העוגות הדקורטיביות הקטנטנות האלה, שמורכבות מבצק פריך שמעליו מונחים פירות, כמו תפוחים או שזיפים, שמעטרות חלונות ראווה של בתי מאפה יוקרתיים? ובכן, חובבי אפייה, גילינו את הטריק הפשוט ביותר להכנת אותם קינוחים זעירים בבית ותתפלאו, בלי מאמץ מיוחד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זו לא הכמות, זו האיכות: טארטלטים תפוחים אישיים ומקסימים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת בצק פריך מתוק, קנוי
  • 3 תפוחים, ללא הליבה, קלופים וחצויים לשניים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 3 כפות קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים 6 רינגים עגולים על גבי תבנית שטוחה המרופדת בנייר אפייה.

2. על משטח המקומח קלות מרדדים את הבצק מספר פעמים, עד שהוא בעובי של 2.5 ס"מ (מקפידים לשטח את הקמטים).

3. מניחים רינג אחד על גבי הבצק ומשתמשים בסכין קטנה כדי לחתוך סביבו + 1/2 ס"מ. חוזרים על הפעולה עד שישנם שישה עיגולי בצק.

4. מכניסים את עיגולי הבצק לרינגים. משתמשים בסכין קטנה כדי לקצץ שאריות בצק מקצה הרינג.

5. מחוררים את תחתית הבצק במזלג, 3-4 פעמים. מעבירים את הרינגים המלאים בבצק למקפיא ומצננים במשך 15-20 דקות.

6. בזמן שהבצק מתקרר, פורסים דק כל חצי תפוח. שומרים את הפרוסות יחדיו לאחר החיתוך, כך שיהיה ניתן להכניס כל מחצית תפוח חתוך לכל פאי.

7. בקערה קטנה מערבבים היטב את הסוכר החום עם הקמח, הקינמון והמלח לאיחוד.

8. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא ומניחים בתוך כל רינג חצי תפוח חתוך. מפזרים מעל כל פאי ½1 כפיות מתערובת הסוכר וכפית אחת של חמאה.

9. אופים עד שהחלק העליון מזהיב והתפוחים רכים, במשך 23-26 דקות. מצננים לפחות 5 דקות לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר