בריאות לפני הכל

מתכון לסלט כרובית, זיתים, פלפלים ואנשובי - בניחוח איטלקי

אהבתנו לכרובית אינה יודעת גבול (אנו אוכלים אותה בשלמותה, חצויה, קלויה, בצורת אורז, טחונה לפירה ובסגנון פופקורן). הנה מתכון לסלט מרענן עם מרכיבים פשוטים וגם כמה מיוחדים יותר, בתוספת רוטב מקפיץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
היישר מארץ המגף: מתכון לסלט כרובית, זיתים, פלפלים ואנשובי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לירקות המוחמצים המהירים:
  • 3 כוסות חומץ יין לבן, בתוספת יותר - לפי הצורך
  • 3 כפות מלח גס, בתוספת יותר - לפי הצורך
  • 3 כפות סוכר, בתוספת יותר - לפי הצורך
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל שחור שלם
  • 3 גזרים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
  • 2 פלפלים אדומים או צהובים, חתוכים לריבועים בגודל של כ-2 ס"מ
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ
  • 1 בצל סגול קטן, חתוך לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ
לסלט:
  • מלח, לפי הצורך
  • 1 ראש כרובית קטן, מופרד לפרחים
  • 1/2 כוס זיתים - שטופים, ללא גלעינים וחצויים לאורכם
  • 6 פילה אנשובי מלוח, מנוקים ופרוסים לחתיכות של כ-2 ס"מ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • ¼ כוס שמן זית
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הירקות המוחמצים המהירים: בסיר בינוני, משלבים את החומץ עם 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש נמוכה.

2. מוסיפים את המלח והסוכר. כששניהם התמוססו, טועמים; המלח צריך להיות מאוזן. משפרים טעם לפי הצורך בעזרת החומץ, המלח והסוכר.

3. מוסיפים את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל השחור, הגזר והפלפל. מצמצמים ומבשלים במשך שתי דקות ואז מוסיפים את הסלרי. מצמצמים, מבשלים דקה נוספת ואז מוסיפים את הבצל ומבשלים עוד 2 דקות. מסננים את הירקות במסננת, מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד לקירור.

4. מכינים את הסלט: ממלאים קערה בינונית בקרח ומים. מביאים סיר מים בינוני לרתיחה, על אש גבוהה. ממליחים את המים וכאשר המלח נמס, מוסיפים את הכרובית. מבשלים עד שהיא רכה, אך עדיין שומרת על צורתה, במשך 7-9 דקות. מסננים את הכרובית ומיד טובלים אותה באמבטיית הקרח כדי שתתקרר.

5. כאשר הכרובית קרירה, מסננים ומעבירים לקערת הירקות הכבושים. מוסיפים את הזיתים, האנשובי והפטרוזיליה.

6. שופכים את החומץ ושמן הזית על הירקות ומקפיצים לכיסוי מלא. מתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בצד כדי לאפשר לטעמים להתמזג - לפחות שעה או יומיים במקרר - לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר