הארוחה החשובה ביום

מתכון לקונג'י מהיר - דייסת אורז מלוחה בנוסח סיני

אם אנו חייבים לצאת מהמיטה הנעימה שלנו בבוקר, אנו נצטרך ארוחת בוקר חמה ומנחמת בצד השני. דייסת האורז הסינית המהירה הזו היא הדבר הנכון להתחיל איתו את היום ברגל ימין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קונג'י מהיר - דייסת אורז מלוחה בנוסח סיני (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

לדייסה:
  • ½4-4 כוסות ציר ירקות
  • מלח גס, לפי הצורך
  • 1 כוס אורז ארוך
לקישוט:
  • חופן עשבי תיבול טריים, כמו כוסברה, פטרוזיליה, עירית וכדומה
  • 1 חתיכת זנגביל בגודל של כ-5 ס"מ, קלופה ופרוסה לרצועות דקות
  • 2 ביצים מבושלות, חתוכות לארבע
  • 2 עלי בצל ירוק, פרוסים דק
  • פטריות מוקפצות

אופן ההכנה:

1. מניחים את האורז בקערה בינונית ומוסיפים מים, לכיסוי של לפחות 5 סנטימטרים. מכסים במגבת מטבח ומשאירים להשריה במשך לילה אחד. שוטפים ומסננים היטב ואז מחלקים את האורז בין שתי שקיות הקפאה. אוטמים את השקיות ומניחים במקפיא. מקפיאים לפחות לילה אחד או עד שישה חודשים.

2. מוציאים את האורז משקית אחת, מניחים אותו בסיר ומוסיפים 4 כוסות מהציר. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה ואז מנמיכים את האש. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שמרקם האורז הופך לצמיגי, במשך 20-30 דקות, מוסיפים עוד ציר כדי לדלל אותו, אם רוצים (הוא יתעבה לאחר הקירור). מגישים חם ומעליו את הקישוטים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר