ניצול שאריות

מתכון למרק עוף עם אטריות וירקות קל ומהיר הכנה

מתכון למרק עוף עם אטריות וירקות שעונה על כל הדרישות שלנו למרק חם, מזין, משביע והכי חשוב - טעים טעים שגם נהדר בתור ניצול מיטבי של שאריות עוף מבושל. בונוס: המרק נשמר במקרר עד כמעט שבוע ובהקפאה למעלה מ-3 חודשים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק עוף עם אטריות וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 גזרים גדולים, קלופים וקצוצים
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 2 כרישות קטנות, קצוצות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף תערובת עשבי תיבול / עשבי תיבול מיובשים אהובים
  • 4 כוסות ציר מרק עוף <a href="https://www.kikar.co.il/335196.html">לחצו למתכון</a>
  • 1/2 לימון סחוט היטב
  • 2 כוסות עוף מבושל, גרוס ללא עצמות
  • 500 גרם אטריות לא מבושלות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי, הכרישה ועשבי התיבול ומטגנים יחד עד שהם מתחילים להתקרמל.

2. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ואז יוצקים על הכל את ציר המרק ואת מיץ הלימון.

3. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 10 דקות.

4. מוסיפים את העוף, מבשלים 5 דקות ואז מוסיפים את האטריות ומבשלים 5 דקות נוספות (או לפי מספר הדקות שמצוין על אריזת האטריות). מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.

לחצו למתכון

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר