מה נאכל היום?

מתכון לפונדו פטריות וגאודה שוויצרי - שיאחד את כל המשפחה סביב השולחן

הפונדו הוא מעין מטבל סמיך המורכב על פי רוב מגבינה מותכת ומוגש למרכז השולחן, כך שכל סועד טובל בו את לחמו והוא מאגד את המשתתפים בארוחה. אנו מכינים את פונדו הפטריות והגאודה שלנו במחבת (אין צורך במכשירים מיוחדים). תוכלו להשתמש גם בשאריות לחם ולקלות אותן בטוסטר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פונדו פטריות וגאודה שוויצרי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס פטריות, גזומות ומנוקות
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 2 כפות יין לבן
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • ⅓1 כוסות גבינת גאודה, חתוכה לקוביות
  • לחם, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. במחבת בינונית הבטוחה לשימוש בתנור, מחממים את שמן הזית על אש בינונית.

2. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד שהן כמעט רכות, במשך 4-5 דקות.

4. מוסיפים את היין הלבן ומביאים לרתיחה. מצמצמים את היין עד שהוא נספג כמעט לחלוטין ואז מקציפים פנימה את השמנת ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את גבינת הגאודה ואז מעבירים את המחבת לתנור. אופים עד להמסה של הגבינה (יתכן שיהיה צורך לערבב אותה פעם אחת כדי להגיע להמסה אחידה), במשך 6-8 דקות. מגישים מיד עם לחם בצד לטבילה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר