ליד הקפה

מתכון לעוגיות סנדוויץ' של חמאת בוטנים וריבת תות

כריך חמאת בוטנים וריבה הוא פופולרי ביותר בארצות הברית, קנדה, אוסטרליה ואפילו בריטניה. מדובר בשילוב מוצלח למדי שניתן לאמץ גם בעוגיות, בדיוק כמו במתכון הזה. בכל נגיסה הפה מתמלא בריבה רכה שמשתדכת נהדר עם עוגיות פריכות והטעם - יוצא מן הכלל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגיות סנדוויץ' של חמאת בוטנים וריבת תות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 כפות חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼1 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס ריבת תות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מקרימים את החמאה, חמאת הבוטנים והסוכרים במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה ואוורירית, במשך 4-5 דקות.

3. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לשילוב מלא. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים לאיחוד.

4. בקערה בינונית, מקציפים את הקמח עם הסודה לשתיה והמלח, עד לאיחוד. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים במהירות נמוכה עד לשילובם, במשך 2-3 דקות.

5. יוצקים 2 כפות בצק על התבנית המוכנה ומשטחים לעיגול. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק. אופים עד שהעוגיות זהובות סביב הקצוות, במשך 8-10 דקות.

6. הופכים מחצית מהעוגיות ומניחים במרכז כל אחת כף של ריבה. מעל לכל אחת מהן עוגיה אחרת ולוחצים מעט כלפי מטה.

יש לאחסן בכלי אטום לאוויר (עד יומיים) עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר