לכבוד שבת

מתכון לשוקי עוף ברוטב שום ולימון שמכינים בצ'יק

הנה דוגמא מעולה לכך שאוכל בריא לא חייב להיות תפל ומשעמם, המתכון הזה לעוף ברוטב שום ולימון הוא מלא בטעם. מגישים בליל שבת לצד תפוחי אדמה אפויים או אורז לבן וקוצרים מחמאות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שוקי עוף ברוטב שום ולימון שמכינים בצ'יק (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 900 גרם שוקי עוף, (עור מוסר - לא חובה)
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 לימון, חתוך לרבעים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תחתית של תבנית.

2. זורים בנדיבות מלח ופלפל על העוף ומעבירים לתבנית.

3. אופים במשך 25 דקות ומכינים את הרוטב בזמן זה: מערבבים בקערה את המרגרינה, מיץ הלימון, שיני השום המלח והפלפל.

4. לאחר 25 הדקות הראשונות, יוצקים את הרוטב על העוף ומוסיפים את רבעי הלימון לתבנית.

5. מחזירים לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות.

6. שופכים את הרוטב מתחתית התבנית על העוף במשך 2-3 הדקות האחרונות ואופים בחום גבוה עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר