לכבוד שבת

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב פטריות

נשמע מסובך? אז זהו שממש לא - כי בימי שישי קצרים, הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה מתכונים עתירי שלבים. השפית מורן פינטו עם מנה שמשלבת את המרקם הכיפי של הארטישוק עם רוטב פטריות חמצמץ ותערובת בשר מתובלת היטב (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב פטריות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • חבילת תחתיות ארטישוק קפואות
למילוי:
  • 500 גרם בשר טחון
  • 500 גרם עוף טחון
  • מלח ופלפל שחור
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 בצל, מגורד
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה
לרוטב:
  • 4 כפות שמן
  • סלסילת פטריות טריות, פרוסות
  • 3 ענפי סלרי, קצוצים
  • חופן חמוציות
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות לימון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את התחתיות במים במשך 20 דקות, כך שהן יהיו חצי מוכנות.

2. בקערה גדולה, לשים יחד את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מסדרים את תחתיות הארטישוק במגש או על משטח עבודה נקי וממלאים כל אחת בתערובת הבשר.

4. בסיר רחב, מחממים את השמן לרוטב, מוסיפים את פרוסות הפטריות, הסלרי הקצוץ וחופן החמוציות, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את הלימון ומבשלים על אש בינונית 3-4 דקות.

5. מסדרים בסיר את תחתיות הארטישוק הממולאות, מוסיפים מים רק עד לגובה הארטישוקים, סוגרים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר