• זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • למטבל החומוס:
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1/2 כוס שמן זית, בתוספת יותר, לפי הצורך
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 880 גרם גרגירי חומוס מקופסת שימורים, שטופים וסחוטים
  • לפיתות הקלויות:
  • 4 פיתות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות זעתר
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

אאא

1. מכינים את הפיתות הקלויות: מחממים תנור ל-190 מעלות. חותכים כל פיתה לשמונה משולשים.

2. מניחים את המשולשים בשכבה אחידה על תבנית שטוחה ומזלפים מעל קלות את שמן הזית, הזעתר, המלח והפלפל.

3. מעבירים לתנור ואופים עד שהפיתות משחימות מעט והופכות לפריכות, במשך 8-10 דקות.

4. מכינים את החומוס: בזמן שהפיתות נאפות, מניחים את גרגרי החומוס בקערה גדולה ומשתמשים באצבעות כדי להסיר בזהירות את קליפתם. פעולה זו תניב לכם חומוס חלק הרבה יותר.

5. בקערת מעבד המזון טוחנים ומערבבים את גרגרי החומוס, השום, שמן הזית, הטחינה והלימון עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

6. מעבירים את החומוס לקערת הגשה ומטפטפים מעל מעט שמן זית. מגישים יחד עם הפיתות.