הום מייד

מתכון למטבל חומוס מהיר לצד פיתות קלויות עם זעתר

בוודאי, אתם יכולים ללכת "לנגב" חומוס בחוץ עם ערימה של פיתות חמות. אך לחלופין, תוכלו להכין במו ידיכם את החומוס ולדחוף לתנור כמה פיתות שיושבות לכם במקפיא, עם מעט זעתר עליהן - ולהתענג לא פחות ואף יותר. כל הסיפור הזה לוקח 15 דקות. למה אתם מחכים? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מטבל חומוס ביתי מהיר עם פיתות זעתר קלויות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

למטבל החומוס:
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1/2 כוס שמן זית, בתוספת יותר, לפי הצורך
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 880 גרם גרגירי חומוס מקופסת שימורים, שטופים וסחוטים
לפיתות הקלויות:
  • 4 פיתות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות זעתר
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפיתות הקלויות: מחממים תנור ל-190 מעלות. חותכים כל פיתה לשמונה משולשים.

2. מניחים את המשולשים בשכבה אחידה על תבנית שטוחה ומזלפים מעל קלות את שמן הזית, הזעתר, המלח והפלפל.

3. מעבירים לתנור ואופים עד שהפיתות משחימות מעט והופכות לפריכות, במשך 8-10 דקות.

4. מכינים את החומוס: בזמן שהפיתות נאפות, מניחים את גרגרי החומוס בקערה גדולה ומשתמשים באצבעות כדי להסיר בזהירות את קליפתם. פעולה זו תניב לכם חומוס חלק הרבה יותר.

5. בקערת מעבד המזון טוחנים ומערבבים את גרגרי החומוס, השום, שמן הזית, הטחינה והלימון עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

6. מעבירים את החומוס לקערת הגשה ומטפטפים מעל מעט שמן זית. מגישים יחד עם הפיתות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר