לכבוד שבת

מתכון לבראוניז שוקולד עם אגוזים וקרמל של חסי סגל

כל מה שנגיד על הבראוניז הללו לא יספיק כדי לתאר עד כמה הם מוצלחים: רכים, נימוחים, נמסים בפה, עם שכבה עליונה של מיקס המורכב משלושה סוגי אגוזים פציחים וקרמל דביק ותתפלאו, קל להכין אותם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בראוניז אגוזים וקרמל של חסי סגל (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבראוניז:

  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר (עדיפות למעל 55% מוצקי קקאו), קצוץ
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח

לשכבת האגוזים והקרמל:

  • 100 גרם סוכר לבן
  • 15 גרם חמאה רכה
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה חמה
  • 1 כף דבש
  • קורט מלח
  • 50 גרם אגוזי פקאן קלויים
  • 50 גרם פיסטוק
  • 100 גרם אגוזי לוז מולבנים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את החמאה והשוקולד בקערה גדולה וממסים במיקרוגל.

2. מוסיפים את הסוכר, המלח והביצים וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את הקמח ותמצית הווניל וטורפים רק עד לאיחוד.

3. מוזגים לתבנית עגולה / מרובעת בקוטר 20 ס"מ, המשומנת ומרופדת בנייר אפיה ואופים במשך 20 דקות.

4. לבינתיים, מכינים את שכבת האגוזים והקרמל: מניחים את הסוכר במחבת חמה וממתינים מספר דקות, מבלי לערבב, עד שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי שחום.

5. מוסיפים את השמנת המתוקה החמה והדבש ומערבבים בעזרת כף עץ, בזריזות.

6. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים לרוטב חלק. מוסיפים את כל האגוזים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.

7. מוציאים את תבנית הבראוניז מהתנור ומשאירים אותו דולק. מוזגים בזהירות מעל את שכבת האגוזים והקרמל, עד לכיסוי מלא.

8. מחזירים לתנור ל-7-8 דקות ומצננים לחלוטין עד החיתוך (עדיף במקרר).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר