למה כדאי לכם לאכול אגס לפני שאתם מתחילים לשתות יין

כאשר המשתתפים במחקר לגמו מיץ אגסים לפני שתיית אלכוהול, הם דיווחו על ירידה משמעותית בתסמיני ההנגאובר ביום שלמחרת. אז איזו כמות של אגסים עליכם לצרוך ומתי? התשובות לפניכם (בריאות)

אביטל לוי | כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

לאגסים יש לא מעט יתרונות בריאותיים. ביניהם ויטמין C, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים והיכולת להפחית את הסיכון למחלות לב ולהורדת כולסטרול רע ובכלל, הטעם שלו מעולה. אך בואו נשים את כל זאת בצד, כי יש לנו חדשות אקטואליות למדי לגבי הפרי הצהבהב-ירקרק הזה: הוא עשוי אולי גם למנוע הנגאובר.

"הנגאובר" בעברית: חמרמורת - תופעה גופנית המתרחשת מספר שעות לאחר צריכת אלכוהול המתבטאת בכאבי ראש, בחילות והקאות, נדודי שינה ועוד - אבל אם השתכרתם בעבר, אנחנו בוודאי ובוודאי לא צריכים לספר לכם.

כאשר המשתתפים במחקר משנת 2015 לגמו כ-220 מ"ל נוזלים של מיץ אגסים לפני שתיית אלכוהול, הם דיווחו על ירידה משמעותית בתסמיני ההנגאובר ביום שלמחרת. שימו לב: הסימפטום שעליו חלה ההשפעה הגדולה ביותר: בעיות ריכוז.

המפתח הוא כמובן לצרוך את מיץ האגסים או האגס בעצמו, בטרם אתם גומעים בהתלהבות של שמחה של מצוה את אותה כוס יין ראשונה, אחת מני רבות.

אז לפני שאתם מתחילים עם ה"עד דלא ידע", זכרו היטב את מאמר הפרסומת "אגס אחד ליום ותאמרו לרופא שלום".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר