לכבוד פורים

מתכון לאוזני המן במילוי קרמל ואגוזים של חסי סגל

עוד פעם אוזני המן במילוי שוקולד יבשושי? שוב פרג? לא ולא. השנה, תפתיעו את כל בני המשפחה באוזני המן ממכרות מבצק חמאתי, עם מלית קרמל נוזלת וקראנץ' אגוזים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אוזני המן במילוי קרמל ואגוזים של חסי סגל (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח

למלית:

  • 300 גרם אגוזים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
  • 170 מ"ל שמנת מתוקה
  • קורט מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מניחים את כל מרכיבי הבצק ומערבלים רק עד שנוצר בצק רך ואחיד.

2. מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה-שעתיים. לבינתיים מכינים את מלית הקרמל-אגוזים: מניחים את האגוזים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות וקולים במשך מספר דקות. מצננים וקוצצים.

3. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן. במחבת, מניחים את הסוכר וממסים על אש בינונית, עד שנוצר קרמל בהיר (התהליך הזה לוקח כמה דקות). מערבבים עם כף עץ ומוסיפים את השמנת המתוקה הרותחת ושוב מערבבים בזריזות, עד לקבלת ממרח חלק. מוסיפים את האגוזים והמלח ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי. מניחים בצד להתייצבות. (חשוב שהמלית תנוח ותתייצב).

4. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס״מ וקורצים עיגולים בקוטר של 7-8 ס״מ. מניחים כפית אחת (לא יותר) ממלית האגוזים במרכז כל עיגול וסוגרים לצורת אוזני המן הדוקות.

5. מכניסים את אוזני המן למקפיא למשך שעה (לא לוותר על ההקפאה. חשוב מאד שאוזני המן לא יפתחו במהלך האפייה וישמרו על צורה יפה.)

6. מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות. בודקים שהן זהובות ומצננים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר