אאא

מחפשים פעילות חדשה שתעסיק את כל המשפחה? יצרנית השקיות הפופולרית, "זיפלוק", העלתה לאתר האינטרנט שלה ניסוי מדעי מהנה וחינוכי, המלמד ילדים בגילאי 3-5 על התגובה הכימית שגורמת לתפוח להשחים ברגע שהוא נחשף לאוויר. מיותר לציין שכנראה כבר יש לכם את רוב המרכיבים הדרושים לביצועו (אם לא את כולם) במזווה.

החומרים:

1. שקיות כריך

2. 1/4 כוס מים

3. 1/4 כוס חלב

4. 1/4 כוס מיץ לימון

5. 1/4 כוס חומץ

6. שני תפוחים אדומים

7. סכין

8. קרש חיתוך

השלבים:

1. על ארבע שקיות סנדוויץ', כותבים את שם הנוזל שאתם הולכים לבדוק. מתייגים שקית חמישית תחת הכותרת "כלום" לצורך בקרה. שקית זו תכיל תפוחים ללא נוזלים. כך תוכלו לראות את ההבדל בין תפוח רגיל לתפוחים האחרים שספגו את הנוזלים.

2. שופכים את המים, מיץ הלימון, החומץ והחלב לתוך שקיות נפרדות. דואגים להתאים כל נוזל לתווית שלו.

3. חותכים את התפוחים לפרוסות. (חלק זה צריך להיעשות רק על ידי מבוגר, כמובן.)

4. מניחים שתי פרוסות תפוח בכל שקית. אוטמים את השקית ומנערים אותה קלות כך שהנוזל יצפה את פרוסות התפוח. משרים אותם במשך 2-3 דקות.

5. שופכים את כל הנוזלים העודפים מהשקיות. סוגרים אותן מחדש ובודקים את התפוחים כל 10-15 דקות כדי לראות מה קורה. אילו משחימים? אילו מהם נשארים טריים?

תוכל למצוא מידע נוסף על הניסוי כאן. תהנו ותראו שהופ, הנה עברה לה כמעט שעה.