ליד הקפה

מתכון לעוגיות 144 קלות, מהירות והכי חשוב: כשרות לפסח

3 מרכיבים, 10 דקות עבודה ותקבלו 18 עוגיות שוקולדיות טעימות בטירוף וכשרות לפסח לפי כל ההידורים, שיככבו אצלכם בפסח הזה (ובכל השנה, במיוחד לרגישים לגלוטן). אז קדימה, לעבודה (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
עוגיות 144 קלות, מהירות והכי חשוב: כשרות לפסח (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ביצה גדולה
  • 4 כפות ממרח שוקולד השחר
  • 4 כפות קמח תפו"א

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים את הביצה וממרח השוקולד בקערה וטורפים במטרפה ידנית, עד לקבלת בלילה חלקה. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב.

2. בתבנית המרופדת בנייר אפיה, מניחים כפית אחת מהבלילה במרווחים (הכי נוח עם שקית זילוף). העוגיות משתטחות קצת, אז כדאי להכין כדורים קטנים.

3. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-8 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות סדקים.

4. מוציאים וממתינים כ-10 דקות לפני שמשחררים מנייר האפייה.

הצעות לשדרוג:

1. אם רוצים שהזילוף/ההנחה בתבנית י/תלך יותר בקלות, מכניסים את הבלילה למקרר לחצי שעה.

2. ניתן לפזר אגוזי לוז שבורים טרם האפייה או להניח קוביית שוקולד ממולא קרם חלב ומעל לזלף עוד מהבלילה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר