מה אוכלים היום?

מתכון לאורז כרובית עם חזה עוף בסגנון הודי

בימים כאלה אנחנו מחפשים לגוון כמה שיותר בארוחות, אך רצוי שזה לא יגרור עבודה קשה - והמנה הזו עונה על הדרישות: מתכון לאורז כרובית עם חזה עוף בסגנון הודי, או כמו שאנחנו אוהבים לקרוא לזה: הארוחה הכי שווה שתוכלו להכין עם אורז כרובית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אורז כרובית עם חזה עוף בתיבול הודי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ראש כרובית גדול, מחולק לפרחים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית תבלין גאראם מסאלה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל קאיין / פפריקה חריפה
  • 2 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1 כוס גזר מגורר
  • 1 כוס אפונה קפואה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים את פרחי הכרובית עד לקבלת פירורים שמזכירים אורז. מעבירים את אורז הכרובית לקערה ומניחים בצד.

2. בקערה נפרדת בגודל בינוני, מערבבים את התבלינים, מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים לציפוי מלא.

3. בווק גדול או מחבת גדולה, מחממים כף שמן זית על אש בגובה בינוני. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 10 שניות. מוסיפים את נתחי העוף ומקפיצים במשך 5-6 דקות, עד שהעוף כבר אינו ורוד ומשחים קלות. מערבבים תוך כדי טיגון כדי לוודא שהעוף מתבשל היטב מכל כיוון. מוציאים את העוף לצלחת נפרדת.

4. מוסיפים לווק את כף השמן הנותרת, את הבצל, הגזר והאפונה, ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות.

5. מוסיפים את אורז הכרובית, מערבבים היטב ומבשלים במשך 4 דקות עד שהאורז רך. מתבלים במלח ופלפל שחור, מחזירים את העוף לווק, מערבבים, מבשלים יחד עוד 3-4 דקות ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר