לכבוד שבת

מתכון לפסטה עם פירורי לחם: שילוב מנצח של רכות ופריכות שלא תרגישו שהוא פרווה

בעבר, בדרום איטליה, פירורי לחם כונו "גבינת האיש העני". אלה שלא יכלו להרשות לעצמם להתפנק במותרות כגון גבינת פקורינו מגורדת, היו מפזרים פירורי לחם יבש שאותם קלו על פסטה ותבשילים אחרים. וכפי שמתברר לעתים קרובות, ההכרח הוליד מנה מופלאה שאנו יכולים ליהנות ממנה כיום. פירורי הלחם הקלויים מעניקים טעם אגוזי ומרקם פריך לפסטה והופכים אותה לפרווה ולכוכבת של שולחן השבת אצלנו במשפחה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא תרגישו שזה פרווה: פסטה עם פירורי לחם - שילוב מנצח של רכות ופריכות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם פסטה מסוג מסולסלים או קרניים בינוניות
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • קמצוץ (או שניים) צ'ילי כתוש חריף, או יותר - לפי הטעם
  • מספר ענפי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 150 גרם פירורי לחם
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר או מחבת גדולה מטגנים את השום והצ'ילי הכתוש עם כמות נדיבה של שמן זית, על אש נמוכה, עד שהשום מתחיל מעט להשחים.

2. מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.

3. במחבת נפרדת מטגנים את פירורי הלחם עם כמות נדיבה של שמן זית כדי להרטיב אותם, על אש נמוכה, עד שפירורי הלחם קלויים קלות. (מקפידים לא לתת להם להישרף. הם מתבשלים במהירות ברגע שהמחבת חמה).

4. מכבים את האש. מתבלים בקמצוץ מלח אם רוצים.

5. מרתיחים את הפסטה במים מומלחים היטב.

6. כאשר הפסטה מגיעה למצב אל דנטה, מסננים ומעבירים אותה למחבת עם השום.

7. מערבבים היטב על אש נמוכה.

8. כאשר הפסטה מצופה היטב וכל המים שנצמדו אליה התאדו, מוסיפים כמחצית מפירורי הלחם הקלויים ומערבבים היטב.

9. מגישים את הפסטה מיד ויוצקים מעליה את פירורי הלחם הנותרים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר