באנו לשדרג

מתכון לירקות מוקרמים בשלל צבעים

יש מנות שעושות שמח בלב (וגם בבטן). כזו היא המנה הבאה. חגיגת גוונים וטעמים של כרובית, ברוקולי ובטטות בקרם שמנת קטיפתי ומבחר גבינות עשירות - כלאיים של ירקות בריאים ומוצרי חלב שומניים ומנחמים, כיאה לחג השבועות (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
מתכוננים לשבועות: ירקות מוקרמים בשלל צבעים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 בטטות, חתוכות לקוביות
  • 1 כוס ברוקולי (טרי או קפוא)
  • 1 כוס כרובית (טריה או קפואה)
  • 8-10 פטריות פורטבלו, פרוסות דק
  • 125 מ"ל שמנת להקצפה
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • 1/2 כוס גבינת צ׳דר מגורדת
  • 1/2 כוס פתיתי מוצרלה
  • 4-5 פרוסות גאודה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח - לפי הטעם
  • 30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. במחבת גדולה, מטגנים את הבטטות, הברוקולי והכרובית עם 10 גרם חמאה במשך כ-10 דקות (ניתן לוותר על השלב הזה, אך זה יאריך את זמן האפייה) ומעבירים לתבנית.

2. מוסיפים למחבת עוד 20 גרם חמאה ואת הפטריות ומטגנים במשך כדקה. מוסיפים את השמנות והתבלינים ומבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה.

3. מכניסים לרוטב חצי מכמות הצ׳דר והמוצרלה, מערבבים ומיד יוצקים על הירקות. מניחים רצועות גאודה בין הירקות, מפזרים את יתרת הגבינות ומכסים.

4. אופים בתנור במשך כשעה. פותחים, בודקים את רכות הירקות ואופים עוד כ-7 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר