באנו לשדרג

מתכון לטוסט פטריות עשיר שמהווה ארוחה לכל דבר

לעתים, כשהטמפרטורות עולות, לא מתחשק לנו להעמיד סירים ולצרוך מאכלים כבדים. או אז אנו בוחרים בנתח נאה של לחם קלוי עם תוספות מעל. לפעמים מדובר באבוקדו וביצה קשה, לפעמים בעגבניות צלויות עם שמן זית ובזיליקום, אך לאחרונה, אנו חוזרים שוב ושוב למתכון הפשוט הזה של טוסט פטריות, שמרגיש יותר כמו מנה עיקרית ופחות כמו חטיף, כי הוא חם, מנחם ומלא בטעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ארוחה לכל דבר: טוסט פטריות עשיר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 220 גרם פטריות שיטאקי / שמפיניון / פורטובלו, פרוסות גס
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • 2 כפות טימין טרי (או מרווה או רוזמרין)
  • 2 כפות יין לבן או אדום
  • גרידה של לימון אחד קטן
  • 1-2 חופן עלי בייבי
  • 2 פרוסות לחם מחמצת קלוי
  • תוספות אופציונאליות: טפטוף שמן כמהין, ביצה עלומה, גבינה מומסת (פרמזן / מוצרלה)

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות, השום והבצל, מלח ופלפל ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהפטריות משחררות את נוזליהן. מורידות את החום לבינוני-נמוך - במידת הצורך, כדי למנוע מהבצל להתכהות יתר על המידה.

2. מטגנים עד שהירקות זהובים ומעט פריכים בשוליים. מוסיפים את הטימין, היין וגרידת הלימון ומבשלים במשך כ-2 דקות.

3. זורקים פנימה את עלי הבייבי, נותנים להם לנבול. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

4. אם התערובת נראית יבשה, מטפטפים מעט שמן זית נוסף.

5. עורמים את התערובת מעל טוסט חם ומעל את התוספות. מגישים עם סלט.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר