באנו לשדרג

מתכון לבורקס ישראלי עם פירה תפוחי אדמה ובצל מקורמל

מתי אוכלים בורקס? מתי לא, זאת השאלה. בארוחת בוקר, בארוחת צהריים קלה, בארוחת ערב או כחטיף של בין לבין. הצעת הגשה מושלמת: לצד טחינה, רוטב פסטו, מעט חריף, ביצה קשה וחמוצים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בורקס ישראלי עם פירה תפוחי אדמה ובצל מקורמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 4-5 תפוחי אדמה לבנים, בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 בצלים בינוניים, פרוסים לחצאי ירח דקים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • 2 גיליונות בצק עלים, מתוצרת בית או קנויים
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות שומשום
  • קמח

אופן ההכנה:

1. מפשירים את הבצק במקרר. מאחסנים במקרר קר מאד עד השימוש.

2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול. ממלאים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח אחת ומבשלים עד שהם רכים מאד, במשך כרבע שעה.

3. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מקרמלים את הבצל: מניחים את הבצלים הפרוסים במחבת, יחד עם 3 כפות שמן זית וחצי כפית מלח. מטגנים על אש בינונית עד שהבצל מתחיל להשחים לאט. מערבבים מדי פעם, כדי לוודא שהוא לא נשרף. הבצל צריך להיות בגוון חום-זהוב כהה ורך מאד. התהליך אמור לקחת כ-12 דקות.

4. מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה גדולה. מועכים בעזרת מרסק. מניחים בצד עד להגעה לטמפרטורת החדר.

5. מוסיפים את הבצל המקורמל לפירה ומערבבים. מומלץ להוסיף כמה כפות שמן זית לאיחוד התערובת. טועמים לבדיקת התיבול ומוסיפים קורט מלח נוסף במידת הצורך.

6. מחממים תנור ל-200 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים על משטח מקומח מעט ויוצרים מלבן גדול יותר. חותכים את המאפה לריבועים שווים.

7. ממלאים חצי מכמות הריבועים בכף נדיבה ממלית הפירה. סוגרים בריבוע נוסף ומהדקים בצדדים. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.

8. אופים במשך 20-25 דקות עד להשחמה והתנפחות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר