פרסום ראשון

לראשונה בהיסטוריה: כבד אווז בכשרות מהדרין

מועצת הרבנות הראשית אישרה היום לייבא לישראל כבד אווז בכשרות מהדרין, כך נודע ל"כיכר השבת" • מדובר בהחלטה היסטורית שכן עד כה כבד האווז לא זכה לכשרות מהודרת (ארץ)

ישי כהן | כיכר השבת |
כבד אווז (צילום: Luigi Anzivino, ויקיפדיה)

מועצת הרבנות הראשית לישראל אישרה היום (שני) לייבא לישראל כבד אווז בכשרות 'מהדרין', כך נודע ל'כיכר השבת'. ההחלטה התקבלה במשאל טלפוני בין חברי המועצה. מדובר בהחלטה היסטורית שכן עד כה כבד האווז זכה לכשרות רגילה בלבד.

ל"כיכר השבת" נודע כי בשנה האחרונה יצא חבר מועצת הרבנות הראשית, הגאון רבי שמחה וייס, יחד עם צוות מומחים, לביקור בהונגריה כדי לעקוב מקרוב אחר פיטום האווזים. עם הגיעו לארץ עמל צוות מיוחד כדי לבנות תוכנית מיוחדת שתאפשר את ייבוא הכבד בהכשר מהדרין. כאמור, היום, מועצת הרבנות אישרה את ההמלצות של הוועדה.

מייבאי הכבד יצטרכו לעמוד בתנאים רבים כדי שהכבד יזכה לכשרות מהדרין. לידי "כיכר השבת" הגיע המסמך שבו מפורטות הדרישות של מועצת הרבנות הראשית.

בין היתר נדרש כי חוות הגידול והפיטום יהיו במקום אחד. כמן כן, המזון שבו מוזנים האווזים צריך להיות כזה שממזער את האפשרות לפגיעה בוושט. למשל, בישול גרגירי התירס באופן שלא יהיה בהם קצוות גסים וחדים ולא יהיו גרגירים שלימים בתערובת.

עוד נכתב כי ההאבסה צריכה להתבצע באמצעות צינור מסיליקון, ללא נקודות חדות. וכמובן: זמינות משגיחים לביצוע ביקורות במקום הפיטום ועל אופן הפיטום.

באשר לקצב השחיטה, לדקה, נכתב, כי לכל שוחט לא יעלה על 4-5 אווזים בדקה. כמו כן, המשגיח יבדוק את מקום השחיטה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר