הגל השני

"עד כאן": העובדים מאיימים לנטוש את המעבדות

הם עובדים בתנאים בלתי אפשריים כבר מגל הקורונה הראשון, וכעת מזהירים: ללא התקדמות מיידית במו"מ - ננקוט מהשבוע הבא עיצומים ונפסיק לעבוד אחרי 8 שעות (חדשות, בריאות)

אילוסטרציה (צילום: Yossi Zeliger/Flash90)

מאבק עובדי המעבדות הרפואיות עולה מדרגה: במשך כחצי שנה מתלוננים העובדים כי הם קורסים לנוכח מחסור חמור בכוח אדם ועומס עבודה עצום, וכעת - בעיצומו של גל הקורונה השני - הם מזהירים שללא התקדמות במשא ומתן עם משרד האוצר ומשרד הבריאות, בכוונתם לנקוט עיצומים החל מהשבוע הבא, כך מדווחת הבוקר (שני) מיטל יסעור בית-אור, כתבת הבריאות של 'ישראל היום'.

כיום, עובדות מעבדות הקורונה 16, ואף 24 שעות ביממה, אולם העובדים מאיימים כי במסגרת העיצומים יעזבו את המעבדות אחרי 8 שעות בלבד.

המשמעות היא שאלפי בדיקות קורונה ובדיקות מעבדה לא יפוענחו, זאת בתקופה שבה ישראל מתמודדת עם עלייה בתחלואה וכאשר שר הבריאות יולי אדלשטיין הכריז כי הציב יעד להכפיל את מספר הבדיקות היומיות מ-30 אלף ל-60 אלף. עוד לפני השבוע הבא ייצאו העובדים לאסיפות מחאה בנות שעתיים על חשבון זמן העבודה.

עובדי המעבדות מתריעים כבר שנים על מחסור בכוח אדם ועל שכר נמוך, אף שמדובר באקדמאים בעלי תואר ראשון, שני ואף שלישי. המשא ומתן שהתקיים איתם עד לחודש פברואר נעצר, ולמרות דרישותיהם, לא סיפקו להם משרד האוצר ומשרד הבריאות, מאז פרוץ גל הקורונה הראשון, כל פתרון מערכתי, מלבד תוספת לעובדים שמבצעים בדיקות.

מנתוני משרד הבריאות עולה כי מספר עובדי המעבדה בעלי הרשאה לעבוד במערכת הבריאות עומד על 8,424, אך פחות מחצי מהם (49%) מועסקים בפועל.

אסתר אדמון, יו"ר הסתדרות עובדי המעבדות, שנמנעה עד כה מצעדי מחאה מזהירה: "יש כאוס וכעס בקרב העובדים. יש רצון לנטישה ולהפגין כמו העו"סים והאחיות. אני מתקשה לשלוט בשטח. עד עכשיו היינו לויאליים למערכת ולא השבתנו, כדי לא לגרום נזק לחיי אדם. אבל אחרי חצי שנה של קורונה החלטנו להוריד את הכפפות. עד כאן. היום יש לנו פגישה עם הממונה על השכר באוצר, ואם לא נגיע להבנות להמשך המו"מ מהנקודה שבה הוא נפסק בפברואר, נצא לרחובות".

אדמון שיגרה אמש אל ראש הממשלה מכתב ובו האיום לנקוט עיצומים: "אנו מצפים לכך שבחודשים הקרובים נחזה בנטישה מואצת של עובדים רבים במעבדות. אין הצדקה לעובדים צעירים עם תארים מתקדמים לעבוד בתנאים גרועים ובשכר לא ראוי. הנטישה תפגע באינטרסים החיוניים של מערכת הבריאות בכללותה. אנחנו לא רוצים לפגוע באף אחד אבל אין לנו ברירה. לאף אחד לא אכפת. לא מקבלים אחריות, רק שמים פלסטר על הבעיות. שראש הממשלה יקבל אחריות. שר הבריאות לא יודע מה קורה במעבדות".

ממשרד האוצר נמסר: "אגף שכר והסכמי עבודה במשרד האוצר, יחד עם משרד הבריאות, מגבשים הערכות לחורף ולהמשך ההתמודדות עם נגיף הקורונה במערכת הבריאות בכלל, ועבור עובדי המעבדות בפרט".

ממשרד הבריאות נמסר: "שר הבריאות מעריך מאוד את עובדי המעבדות ואף ביקר בכמה מעבדות בעצמו. בכל ביקור עניין המעבדות הוא אחד הנושאים הראשונים שעולים מצדו. הערכת השר מתבטאת גם בשטח: מאז כניסתו לתפקיד נפתחה מעבדת מיי הריטג', שהורידה משמעותית את הנטל מעובדי המעבדות.

"עוד התווספו 40 תקני עובדי מעבדה בבתי החולים הממשלתיים, נחתמו הסכמי שכר לשיפור תנאי השכר של כלל עובדי המעבדות ויצא מבחן תמיכה לתגמול עבור עבודת המעבדות, המוערך בחודשים מאי-יולי בכ־120 מיליון שקלים. תקציב זה, אשר יגדל עוד בהמשך, יאפשר העסקת כוח אדם אדם נוסף לחיזוק מערך המעבדות והעלאת מלאי הבדיקות בואכה החורף. כמו כן השר פועל רבות לשיפור תנאי העובדים, מתוך הערכה גדולה לעבודתם המסורה עבור אזרחי ישראל. דרישתם צודקת. בכוונת השר להמשיך לעמוד לימין עובדי המעבדות לקבלת התנאים הנאותים".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר