בקצב מהיר

ליד יישוב חרדי: הפלסטינים בונים בית ספר

הרשות הפלסטינית מובילה מבצע בזק לבנית בית ספר חדש ובלתי חוקי שיסייע לקיבוע המאחזים שהקימה במזרח גוש עציון. רגבים לשר הביטחון: "מודל חאן אל אחמר" • צפו (בארץ)

בעוד משבר הקורונה בעיצומו ומתווה פתיחת שנת הלימודים עדיין לא ברור, ברשות הפלסטינית נערכים להקמת בית ספר חדש ובלתי חוקי במזרח גוש עציון, בכוונה לאיישו בתוך מספר שבועות.

בית הספר, הנבנה בעזרת תמיכה כספית של האיחוד האירופי, מוקם ליד היישובים איבי הנחל ומעלה עמוס שבמזרח גוש עציון. לאחר פניה של תושבים באיזור, העלה מעקב של תנועת רגבים, כי העבודה במקום מתבצעת במשמרות כפולות בהן מועסקים עשרות פועלים, מתוך כוונה לאייש את המבנה בתוך שבועות ספורים, עם פתיחת שנת הלימודים ברשות הפלסטינית בתאריך 6 בספטמבר.

בכפר הסמוך יש עוד עתודות שטח בתוך תכנית בנייה קיימות שלא מומשו ועל כן ברור שמדובר בפיתוח מכוון בשטח חדש.

הקמת בתי הספר במאחזי הרשות הפלסטינית, מהווה כלי אסטרטגי בידי הרשות לקיבוע המאחזים אותם הקימה בשטחי C, ובמקרים הרבים בהם לא נבלמה העבודה בטרם אכלוס המבנים, מציבה את מדינת ישראל בפני עובדה מוגמרת.

מרגע אכלוס המבנה, מתחילה "מלחמת התשה" משפטית, הנמשכת שנים ארוכות, במהלכן הופך המקום למתחם קבע שרשויות האכיפה נמנעות מלאכוף כנגדו את החוק.

עו"ד בועז ארזי מתנועת רגבים שיגר ביום שישי מכתב התראה נוסף לשר הביטחון, בני גנץ, לאלוף פיקוד המרכז, למנהל האזרחי ולמשטרת ישראל, בדרישה לעצור את הבניה לאלתר בשלביה המוקדמים.

"בתי הספר שנבנים במאחזי הרשות גורמים לשינוי מהותי במרחב בו הם מוקמים", מסביר עו"ד ארזי. "המופע המוכר ביותר של האסטרטגיה הזו קרה בחאן אל אחמר, שפעם אחר פעם המדינה דחתה את האכיפה במקום "עד לסוף שנת הלימודים", ולבסוף המאחז הזה עומד על תילו, חרף פסיקת בג"ץ. זה קרה גם בבית הספר שהוקם בתוך שמורת הטבע נחל מכוך מצפון לירושלים, בבית הספר שהוקם בן לילה סמוך להרודיון, ובעוד מאחזים רבים נוספים".

ראש מועצת גוש עציון, שלמה נאמן מדגיש, כי "מתקיים כאן תהליך מואץ של העברת אוכלוסיה ערבית משטחי A וB לשטחי C מה שבפועל יימנע החלת ריבונות ישראלית בעתיד וימנע רצף את ההתיישבות היהודית. חייבים לבצע את האכיפה ולשמור על החוק – אתמול, כי מחר כשכבר יעמוד שם המבנה, יהיה הרבה יותר קשה".

"אנחנו מצפים מכלל הגורמים להתייחס במלוא הרצינות להגדרה "מערכה על שטחי C". את המערכה הזו קבע דרג מדיני - ממשלה נבחרת והיא לא המלצה אלא פקודה לביצוע", הוסיף נאמן.

במכתב ההתראה השני שנשלח מטעם רגבים הודגש, כי באם הפניה לא תיענה עד לתחילת השבוע, תוגש עתירה לבית המשפט ללא התראה נוספת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
נתניהו לא עשה ולא יעשה כלום בנידון כי הוא פחדן ולא מנהיג
בני ברק
9
כנראה שמצוות"ישוב הארץ" חלה על ה"פלשתינים" ולא על היהודים...מתי נחזור אל ארץ זבת חלב ודבש...הארץ המובטחת שבו אנו מגשימים את החזון היהודי!!!!
נשבר הלב אין צדק!!!
8
העיקר שיש ממשלת ימין
העיקר
7
מדינת חלם. איפה חברי הכנסת החרדים שהצבענו להם בבחירות?... אז ברור שנמשיך להצביע להם כי זה מה שגדולי הדור מורים, אבל זה לא פוטר אותם מלטפל בבעיות האמתיות שמפריעות לאנשים. תאמינו לי שהרבה יותר חשוב לתושבי מעלה עמוס שילחמו בשבילם בדברים כאלו מאשר להוסיף להם עוד כמה מאות שקלים באופן חד פעמי שגם זה חשוב
יצחק
6
גם ליד שכונת רמות הכפר בית איכסא יש שם בניה מטורפת שומעים חפירות בלילות בשלוש שנים האחרונות לכיון כביש 1 כל יום נבנה שם בנין אחר ואין פוצה פה עוד מעט יתחילו לזרוק אבנים לכביש 1 עירית ירושלים תתעוררי לפני שיהיה מאוחר!!!
שימי
5
מערכת כיכר השבת, מה זה צריך להיות? הכותרת הזאת ליד "ישוב חרדי", מה קרה? בונים בית ספר? אני מזמין אותך אצלנו ליו''ש ליד כל יישוב בונים לא רק בית ספר, אלא גם אונברסיטאות מבנים לא חוקיים וכו', וכל אלו במרחק הליכה מיישוב יהודי, אז מה קרה בגלל שזה יישוב חרדי כולם מזדעקים??? ביו''ש זה קורה יום יום כל השנה
יישוב חרדי??!!!
4
בדיחה של ממשלה טיבי אמר בעצמו שהוא בעל הבית מה נשאר עוד והראש שלו עדיין מחובר לכתפיים
יוסף
3
ימח שמם
ח
2
זה פשוט בושה שלערבים לא עושים כלום על מבנים לא חוקיים!! אם יהודי יבנה מטר בלי אישורים מיד יהרסו לו. חובה להרוס מיד את כלללל המבנים שלהם הלא חוקיים!!!
משה
1
תתיאשו מראש...נתניהו בעד מדינה פלסטינית והוא לא יפנה אותם כמו שלא פינה את חאן אלאחמר.
דוד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: