ג'מבליה. תבשיל אורז עם עוף וירקות מניו אורלינס
ג'מבליה. תבשיל אורז עם עוף וירקות מניו אורלינס (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500-700 גרם פרגיות או משולשי עוף
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 1 בצל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק / כתום / צהוב, חתוך לקוביות
  • 2 ענפי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל חלפיניו (או כל פלפל ירוק חריף אחר), חתוך לקוביות
  • 6 כוסות ציר עוף או מים + אבקת מרק
  • 400 עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 עלה דפנה
  • 450 גרם נקניק בשרי, פרוס (לא חובה)
  • 2 כוסות אורז מלא ארוך
  • 30 גרם מרגרינה בטעם חמאה ללא מלח או 2 כפות שמן זית
  • בצל ירוק, פרוס דק - לקישוט

אופן ההכנה:

אאא

1. מתבלים את העופות במלח ופלפל שחור משני הצדדים. מחממים מעט שמן בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מניחים את העופות כשהעור כלפי מטה ומשחימים משני הצדדים. מוציאים את העופות לצלחת.

2. לאותו הסיר, מוסיפים 1/2 כוס שמן ואז את הקמח ומערבבים ללא הפסקה, עד שמתקבל רוטב בגוון חום כהה. מוסיפים את הבצל, הפלפל הירוק (לא החריף) והסלרי ומטגנים עד שהבצל רך ושקוף. מוסיפים גם את השום והפלפל החריף ומטגנים עוד דקה-דקה וחצי, עד שעולה ריח שום.

3. יוצקים לסיר את ציר העוף והעגבניות המרוסקות, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה, אורגנו ותימין, מוסיפים את עלה הדפנה ומביאים הכל לרתיחה.

4. במקביל, מחממים את התנור ל-180 מעלות.

5. כשהתבשיל מבעבע, מוסיפים פנימה את האורז ופרוסות הנקניק ומערבבים היטב. מחזירים את העופות לסיר, מסירים מהאש, מכסים את הסיר ואופים במשך 30 דקות.

6. בסוף האפייה, מחלקים את העופות בלבד בין צלחות הסועדים (כמה שתבחרו לשים לכל אחד), מערבבים את המרגרינה או שמן הזית לתוך התבשיל ויוצקים לצלחות ההגשה. מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות