"חשש מהתפרצות קורונה"

אוקראינה החליטה: אין כניסה לאומן בר"ה

מידי שנה עשרות אלפי חסידים מגיעים לציון רבי נחמן בראש השנה, אך משרד החוץ של אוקראיניה הודיע כי השנה לא תתאפשר כניסת חסידים לעיר אומן וזה מחשש להתפרצות ה'קורונה' (אקטואלי)

ערב ראש השנה באומן (צילום: ישי כהן)

אוקראינה הודיעה סופית, כי בכוונתה להגביל ולאסור כניסת חסידי ברסלב לעיר אומן לקראת ראש השנה. הממשל יטיל איסור גורף על כניסת זרים וייתכן סגר כללי על אזור הקבר. ההחלטה התקבלה במשרד הפנים האוקראיני בשיתוף עם הוועדה הממלכתית לביטחון ומצבי חירום, ואושרה על ידי הממשלה.

ההחלטה פורסמה אמש באתר משרד הפנים האוקראיני, ונכתב בה כי "שר הפנים ציין כי מדי שנה מגיעים בין 30 ל-50 אלף חסידים ממדינות שונות לאומן, ובמשך שלושה ימים הם חוגגים טקסים דתיים ומבקרים במקומות קדושים. מתכונת זו של אירוע המוני במהלך מגפה יוצרת סיכונים עצומים להפצת הנגיף לא רק עבור משתתפי האירוע, אלא גם לאוכלוסייה המקומית".

באתר הממשלתי הבהירו: "אנו מכבדים את המסורות הלאומיות של עמים וקהילות דתיות שונות, וכל שנה אנו עושים כמיטב יכולתנו להבטיח סטנדרטים גבוהים ביותר של ביטחון. עם זאת, בשבועות האחרונים חלה באוקראינה עלייה בהתפרצויות נגיף הקורונה בקרב האוכלוסייה, ומצב דומה נצפה במדינות אחרות".

שר הפנים האוקראיני הוסיף כי "הממשלות של מדינות אלו נאלצו לחזור למגבלות ההסגר המחמירות. הקשבנו לדיווחים של השרים הרלוונטיים בממשלה, והגענו למסקנה כי המצב האפידמיולוגי במדינה ובעולם כולו איננו מאפשר את קיומם של אירועים המוניים, במיוחד בהשתתפות זרים".

באתר הממשלתי ציינו, כי הגיעו להסכם דומה עם נציגי הכנסייה האורתודוכסית האוקראינית והכנסייה האורתודוכסית הרוסית שביטלו תהלוכה עקב המגפה. "לכן הוא מקווה להבנה בעניין זה מנציגי הקהילה הדתית החסידית", הוסיפו. "ארסן אבקוב הדגיש כי משרד הפנים ינקוט בכל האמצעים הטכניים ליישום מגבלות הסגר באומן".

גם ראש העיר אומן אלכסנדר צבריי, הודיע כמה שעות קודם לכן כי בכל מקרה יימנע הגעת חסידים לעיר וישים מחסומים על אזור הקבר כדי למנוע את הגעתם של האלפים. לדבריו, כ-94% מתושבי אומן מתנגדים להגעת מבקרים ממדינות 'אדומות' לעירם מחשש להתפרצות חמורה של הנגיף.

צבריי טוען כי שר הבריאות של ישראל ביקש מהאוקראינים בפירוש שלא לאפשר השנה את חגיגות ראש השנה באומן.

כבר כעת נמצאים באומן כאלף חסידים שהגיעו מחשש לסגירת הגבולות ולא ברור כיצד ינהגו בהם השלטונות האוקראינים. בנוסף, לא ברור עדיין כיצד ייאכפו המגבלות וכיצד ינהגו האוקראינים אם אלפי חסידים יציפו את שדות התעופה שלהם.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

24
הכל רבינו יחליט ולא המגיבים ולא השלטונות
אוי
23
רק עיוור לא שם לב שההחלטה הזה הוא נטו לחץ של נתניהו ושותפיו על הממשל האוקראיני, יש לגבות ממנו חשבונית בבחירות הבאות.
יצחק לוי
22
ל-9 או שיש לך זיכרון של חתול.כי זה לא כתוב בשום מקום!!!! או שאתה שקרן. תפתחו ותבינו תעומק של ליסוע לרבינו ושזה מפתח לגאולה!!!
נחמן אורי
21
חרפה לכל המריעים על זה אוי להם אני כותב את זה מדם לבי כחסיד ברסלב אתם פשוט עמי הארצות אינכם יודעים ומבינים בקודש הקדשים וגם ביזיתם את צוואת רבי נחמן האם הייתם מגיבים כך בשמחה על חסידות אחרת שנוסעים לחול לקברי רבותיהם? אינני יכול בבמה זאת להגיב לשטויות שנכתבו ובזה אסיים לצערי הגדול בושהההה
משה
אין שום צוואה מרבי נחמן לבוא לקברו בראש השנה, יש צוואה אחרת שמי שיבוא לקברו באמצע השנה (לא קשור לר"ה) ויגיד את התיקון הכללי, בצירוף פרוטה לצדקה, רבי נחמן יעזור לו למעלה, כמה כסף אתה רוצה, אם אתה מוצא מקום אחד שרבי נחמן אמר מפורשות לבוא לקברו לראש השנה?? כשהוא היה חי, הוא מעולם לא אמר לבוא אליו לרא
ראעכרע
20
אנחנו הנשים של החסידים הכי שמחות, סוף סוף הילדים יזכו להיות עם אבא וישמעו תקיעת שופר ביחד. כל שנה הם נוסעים וזה עסק לא זול בכלל. אבל לא אכפת לכל החסידים מהמשפחות שלהם
לאה
19
נכנסנו היום לאוקריאנה אין שום בעיה להגיע.
חסיד
18
למגיב מספר 11 הרב הגאון רשכבה"ג גד שליט"א אולי כדאי להיכנס לעובי הקורה להבין למה אנשים מוכנים לשלם אלפי שקלים ולהיות רחוק מהמשפחה והנוחות. הרי הכי קל להגיד שכולם משוגעים אבל כנראה שיש משהו מעבר רק צריך להבין מהו זה גם בסדר לא להבין למה הם עושים כן. לרוב זה אנשים שלא יוצאים לחו"ל כי אם לצדיקים זה א
יהודי
17
חסידי ברסלב היקרים! למה לסכן אתכם ואת אחרים? מה לעשות שיש קורונה, בכל אופן לא כל האמצעים מקדשים את המטרה אלא אם כן במחילה זה הפך לעבודה זרה.
ונשמרתם לנפשכם
16
בושה וחרפה עם הארץכותב לי מהזיכרון
אלמוני
15
סוף סוף משהו טוב שיצא מהקורונה הזאת...
דובי
רחמנא ליצלן בושה וחרפה על כל ההערות האלו תתבישו אם ההייתם יודעים ומבינים לא הייתם כותבים כאלו בכזאת עזות פנים ולזלזל בצוואת הרבי הגדול
ה. י
14
השם תעזור לנו בבקשה אייייייייײַייייייייייייי
יהודי
13
א"י תובעת את עלבונה מהאספסוף שבורח לאוקראינה הטמאה ביום הקדוש בשנה
גד
12
ברור שזהו שלב לפני משיח ושכל הצדיקים יהיו כאן בארצנו, אבל לאלו שמתקשים לשנות תודעה, לכו לקבר תנא או אמורא או כל צדיק אמת ותבקשו מנשמת הצדיק להעביר את כל הבקשות לידיעת רבי נחמן שיתפלל לה' עבורם.
משה בן אברהם
אסור לבקש מנשמת הצדיק - זה "דורש אל המתים". צריך להתפלל לקב"ה שבזכות הצדיק הקבור כאן יתמלאו הבקשות לטובה.
בעל הבית
11
כבר כתב רבי נחמן: מי שגר בארץ ישראל לא יבוא אצלי לראש השנה... (צוטט מהזכרון)
ליטאי פשוט
טמבל
?
מסתבר שיש בעיה רצינית בזיכרון, כי כאחד שמכיר קצת אני יודע שרבינו אמר שכל הדרך מארץ ישראל אליו מאירו באור יקרות.
יוסי
10
כל הקורונה זה רבי נחמן הקדוש שבקדושים. שפך אש וגופרית על העולם כולו כדי לטהר את מה שעושים אצלו באומאן, והטיפשים עדיין לא מבינים וקוראים לזה "מניעות" במקום להתבייש ולתקן את המעשים.
נו, ברור.
9
כל הכבוד!
שיר
8
האוקראיני לא מתרגשים יטילו עוצר גם זבוב לא יוכל להכנס
דנה
7
אינכם מבינים הכאב הנורא של חסיד ברסלב? לפני 41 שנים הסתננו שני חסידי ברסלב לאומן והמשטרה החרימה את השופר ולא היה להם שופר לתקוע באומן ???? אז הם כתבו אפילו שלא היה לנו שופר,אבל היה לנו הרבי????? לכן ברסלבים שיש להם שופר עדיין אין להם חג כלל? וכשאין להם שופר ויש להם אומן,יש להם הכל !! לכן אי אפשר להב
יוסי
6
אמר רב גמזו. גם זו לטובה.
יח
5
הגיע השעה שיהודים יעשו את ראש השנה עם משפחותיהם . כך נוהגים בדרך כלל אנשים שפויים.
משה
4
אין סיכוי שזה לא יתקיים!!!!! אני לא ברסלב!!! אבל זה יתקיים. אין סיכוי שבאומן החליטו את זהץ. תחשוב כמה כסף מרויח אומן תוך 3 ימים????????
ALBERTO
3
עזבו אותכם .היום יש כבר מספיק גרס בארץ
משה
2
ר' נחמן הגיע בגלגול מחילות לנתיבות ליד הבאבא סאלי. ולמי שאיננו מאמין, ניתן להעביר גופתו הקדושה שתולעים לא אכלו אותה. בשלמותה לארץ, ולהקים בית קברות רק לחסידיו בארץ.
משיח
1
כל הקורונה היה כדאי כדי לבטל סוף סוף את אלוהי אומן
ג'פרי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: