מתכון לריזוטו פטריות - וזה לא באמת מסובך

זו אחת מהמנות האיטלקיות המתנשאות האלה, עם יותר מדי הוראות ושלבים ורכיבים מוזרים כמו "אורז ארבוריו". אבל היי, בשביל זה אנחנו כאן ויחד נצלח את האתגר בשלום (מתכונים, אוכל)

ריזוטו פטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 450 גרם פטריות פורטבלו, פרוסות (לא דק מדי)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1-2 כפיות תימין טרי
  • 1/2 1 כוסות אורז ארבוריו
  • 1 כוס יין לבן
  • 4-5 כוסות ציר ירקות או מים + אבקת מרק
  • 1 כוס אפונה קפואה, מופשרת (לא חובה)
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. בסיר אחד מביאים את ציר הירקות לרתיחה.

2. במקביל, מחממים בסיר נפרד את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא רך וכמעט שקוף. מוסיפים את החמאה, מערבבים להמסה, ואז מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך ערבוב עד שהן מתכווצות מעט.

3. מוסיפים לסיר את השום, מערבבים ומבשלים עד שהוא נהיה ריחני. מתבלים במלח, פלפל שחור ותימין ומערבבים.

4. מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומטגנים אותו במשך דקה. מוסיפים בהדרגה את היין ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שרוב הנוזל נספג באורז.

5. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה איטית מחצית מכמות ציר הירקות הרותח - 1/4 כוס בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד. נותנים לאורז לספוג את הנוזלים לפני שמוסיפים את רבע הכוס הבא.

6. מוסיפים את האפונה, מערבבים ומוסיפים את שאר ציר הירקות כמו בסעיף הקודם, עד שהאורז רך והמרקם קרמי ולא "יציקתי".

7. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הפרמזן ומגישים מיד עם תוספת פרמזן מגוררת מעל ופטרוזיליה טרייה קצוצה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר