לארח בסטייל

מתכון לקוק או ון: עוף שיכור מיין לאירוח חגיגי

זו מנה סופר פשוטה להכנה, אך עשירה מאוד בטעם ולכן מתאימה לזמנים מיוחדים כמו שבת, חג או כשאתם מארחים. מתכון לקוק או ון - מנה צרפתית פופולרית של עוף מבושל ביין ופטריות (מתכונים, אוכל)

קוק או ון - עוף מבושל ברוטב יין ופטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • שמן זית
  • 3 משולשי עוף ו-3 שוקי עוף
  • 10 פטריות בייבי בלה (מיני פורטבלו), חתוכות לרבעים
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 בצל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 כוסות יין מכל סוג, אבל מומלץ יין לבן יבש
  • 1/2 1 כוסות ציר עוף או מים + אבקת מרק
  • 4 ענפי תימין
  • 30 גרם מרגרינה בטעם חמאה או 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר שמתאים גם לבישול וגם לאפייה, מחממים 1/4 כוס שמן זית על אש בינונית-גבוהה, מתבלים את העופות במלח ופלפל שחור, מוסיפים אותם לסיר ומטגנים במשך 5-6 דקות, עד שהם זהובים ופריכים מצד אחד. הופכים לצד השני, מטגנים עוד 2 דקות ומוציאים את העופות לצלחת נפרדת.

2. לאותו הסיר, מוסיפים את הפטריות, מטגנים במשך 4 דקות ומוסיפים את הגזר והבצל. מערבבים מטגנים הכל יחד עד שהירקות מתחילים להשחים מעט. יוצקים על הכל את ציר העוף והיין, מוסיפים את המרגרינה / שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את ענפי התימין.

3. מחזירים את העופות לסיר, כך שרובם יהיו מכוסים ברוטב, אך נסו לשמור שחלק מהעור יהיה מעל הרוטב. מכסים את הסיר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהרוטב מסמיך והעופות מבושלים.

מגישים לצד פירה עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר