עוגת שוקולד משאריות של עוגיות
עוגת שוקולד משאריות של עוגיות (צילום: DDP on Unsplash)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 350 גרם עוגיות - מכל סוג, קנויות או שהכנתם בבית
  • 140 גרם שוקולד מריר
  • 140 גרם שוקולד חלב
  • 120 גרם חמאה
  • 150 גרם דבש

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר בינוני על אש נמוכה ממיסים החמאה, הדבש ושני סוגי השוקולד, תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת רוטב אחיד.

2. שוברים לחתיכות את העוגיות, מוסיפים את החתיכות לסיר, אך משאירים בצד חופן נדיב. מערבבים יחד עד ששברי העוגיות מצופים היטב בשוקולד.

3. יוצקים הכל לתבנית מרובעת בינונית, מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים את החלק העליון בעזרת מרית. מפזרים מעל את שברי העוגיות ששמרנו בצד ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות להתייצבות, ואז חותכים לריבועים ומגישים.