פרסום ראשון

אחרי ש"ס: גם האשכנזים התפטרו מהמועצה של רוני גמזו

חשיפת 'כיכר השבת': יוסי דייטש וחנניה צ'ולק הודיעו על התפטרותם מהוועדה המייעצת לפרויקטור הקורונה - שעות בודדות לאחר התבטאותו נגד הוראתו של מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי (חרדים)

(צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

שעות ספורות אחרי התבטאותו של רוני גמזו, פרויקטור הקורונה הלאומי נגד הנחיית מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי, מתפטרים הנציגים החרדים מהוועדה המייעצת.

אחרי נציגי ש"ס שכבר פרשו בטענה כי הם "ועדת קישוט" בלבד, הערב מתפטרים גם סגן ראש העיר ירושלים יוסי דייטש, וחנניה צ'ולק מארגון עזר מציון.

"התאכזבנו קשות כשנוכחנו לראות מתחילת פעילות המועצה שאנו לא רלוונטיים ואין לנו קול משפיע", אמרו השניים לאחר עזיבתם.

יוסי דייטש הגיב בשיחה עם 'כיכר השבת' להתפטרותו: "לא הודעתי על פרישה רשמית מהמועצה משום שמעולם לא מוניתי אליה באופן רשמי, אך בפועל הרב צ'ולק ואנוכי סיימנו את הקשר עם המועצה לאחר שני מפגשים במהלכם נוכחנו לדעת מקרוב עד כמה מדובר בגוף חסר השפעה".

"יתכן שלמישהו בממשלה חשוב להציג חזות של גוף ציבורי מייעץ הנוטל חלק בקבלת ההחלטות, אך בפועל מדובר בהצגה תקשורתית. לא ידוע לי על כל החלטה מעשית שהתקבלה בעקבות עבודת המועצה, וברור שאת מדיניות הממשלה בשטח מובילים גורמים אחרים בחדרים אחרים".

מדובר במתקפה חרדית מתוזמנת נגד פרויקטור הקורונה פרופסור רוני גמזו לאחר שהתבטא בחומרה נגד דברי מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי ואמר כי "הוראתו מסוכנת לציבור".

כפי שנחשף לראשונה ב'כיכר השבת', מרן הגר"ח קנייבסקי הורה לבחורי ישיבות האמורים להישאר בישיבות עד ליום כיפור שלא לעבור בדיקות קורונה.

בשיחות עם מקורביו טען מרן הגר"ח כי עריכת בדיקות שיובילו לסגירת ישיבות עם אלפי תלמידים בחודש אלול היא בגדר "חשש לביטול תורה עצום".

ממונה הקורונה, פרופ' רוני גמזו, הגיב לקריאת הגר"ח קנייבסקי, שלא לערוך בדיקות קורונה בישיבות, ואמר כי "הודעת הרב מסכנת את הציבור החרדי בהמשך ההידבקות", קבע גמזו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

48
קורונה
אויייייייייייייייייייייש
47
ההוראה שיצאה מבית הרב קניבסקי לישיבות להימנע מבדיקות קורונה לא מגובה בוידאו או מכתב בחתימת הרב. רק מסר בעל פה מאנשי ביתו. תחליטו לבד אם להאמין למסר בעל פה או למכתב (כמדומני האחרון) שפורסם בחתימתו לישיבות: ״חובה גמורה לדאוג שלא יזלזלו בהוראות שמירת הבריאות כפי שנתקנו לכל פרטיהן״
ארז
מפרסמים הכרזות מרחיקות לכת באמצעות תמונה בלבד. שיפסיקו למכור לוקשים!
נכון
אוי להם מיום הדין, אוי להם מיום התוכחה, אוי להם ואבוי לנפשם של המצפצפים על מי שאמר והיה העולם שציווה לשמור על החיים.
א איד
46
חוצפנית בגללך 2000 חולים ביום!!!!! חסרת אחריות. את בפוליטיקה סיימת.
ברץ
45
א. מאד כדאי שתלמדי שלרב קנייבסקי אין "חסידים" ב. הוא לא אמר שלא להבדק! הציבור החרדי הוא הראשון להבדק. ג. אז מה כן? הרב הורה שלא להבדק מחדש בישיבות שבהן -לומדים בקפסולות בתנאי פנימייה -ונבדקו מקורונה לפני הכניסה -הם נשארים 40 יום ללא אפשרות יציאה. במילים אחרות: *מלונית קורונה*
צבי
44
למה מצפים שגמזו יסכים עם הוראת הגר"ח קניבסקי להימנע מבדיקות? מותר לו לא להסכים עם הוראה שנוגדת את כל מדניותו, הוא לא תלמיד של הרב קניבסקי.
יוסי
43
את תתטיפי לנו חתיכת חוצפנית את שסיכנת אותנו שפתחת תמסעדות חוצפנית
שאול
42
תזהרו... מרן הרב קנייבסקי לא הסיח דעתו מתורה מהבר מצווה שלו....רוב שנותיו בצעירותו לא הלך בלילות לישון .... זה ספר תורה חי... הזהרו!!
שכן מרחוב רש"י
ובדיוק בגלל זה . השאלה המתבקשת היא : האם מה שיוצא מביתו , יוצא מפיו הקדוש ? או שמפיו הקדוש יוצאים רק דברי תורה ותפילה. אין לי תשובה אלא עד שייצא וידאו שבוא שואלים אותו וביאים בפניו את כל הצדדים . ולא יענקי הנכד שיודע לשאול במנגינה מיוחדת לתשובה שהוא רוצה. אלא אנשי מקצוע וציבור, שיציגו את כל הצדדים.
בני
41
תגידי את לא מתביישת, הרב קניבסקי דיבר על בחורים שנעולים בישיבה ולא יוצאים עד אחרי יום כיפור, אז מה הבעיה בזה, עצה קטנה לא כדאי לדבר על האיש הקדוש הזה אלוקים מעניש
פוקס
40
העת המוכשרת להתבדלות המלאה!
הגיע הזמן ששומרי התורה יפרשו לגמרי מהציו
39
תזהרו בלשונכם חברי כנסת רדודים קדושת השם קודמת תהיה ערסית שאשא ביטון כל שתהיה חריפה לכם
נפתלי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: