לכבוד שבת

מתכון לעוף עם ירקות במרינדת בלסמי ובזיליקום

זהu המתכון המושלם לעוף לשבת. לאחר השריית העוף במרינדה, הכל - כולל הירקות - מתקבץ למעדן בתבנית אחת, שמוכן בתוך פחות מ-30 דקות. אם זו לא זכייה בלוטו, אנחנו לא יודעים מה כן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף עם ירקות במרינדת בלסמי ובזיליקום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 900 גרם ירכי עוף, עם עור
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1 קישוא גדול, חתוך לקוביות
  • 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • מעט בזיליקום טרי, קצוץ דק - להגשה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את רבע כוס שמן זית, החומץ והחרדל. מוסיפים פנימה את ירכי העוף ומקפיצים לכיסוי. מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות או עד 4 שעות.

2. מחממים תנור ל-220 מעלות. במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את 2 כפות השמן שנותרו. מנערים את עודפי המרינדה מהעוף ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את העוף למחבת, כשהעור כלפי מטה - ומבשלים עד שהוא נצרב ומקבל גוון זהוב, במשך כ-6 דקות. הופכים את העוף ומבשלים עד שהוא נצרב בצד השני, במשך כ-6 דקות.

3. מפזרים את העגבניות והקישואים סביב העוף. מתבלים את הירקות במלח ופלפל, מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהעוף מבושל, במשך כ-15 דקות נוספות.

מקשטים בבזיליקום ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר