• זמן הכנהשעה ו-20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 900 גרם ירכי עוף, עם עור
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1 קישוא גדול, חתוך לקוביות
  • 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • מעט בזיליקום טרי, קצוץ דק - להגשה

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים את רבע כוס שמן זית, החומץ והחרדל. מוסיפים פנימה את ירכי העוף ומקפיצים לכיסוי. מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות או עד 4 שעות.

2. מחממים תנור ל-220 מעלות. במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את 2 כפות השמן שנותרו. מנערים את עודפי המרינדה מהעוף ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את העוף למחבת, כשהעור כלפי מטה - ומבשלים עד שהוא נצרב ומקבל גוון זהוב, במשך כ-6 דקות. הופכים את העוף ומבשלים עד שהוא נצרב בצד השני, במשך כ-6 דקות.

3. מפזרים את העגבניות והקישואים סביב העוף. מתבלים את הירקות במלח ופלפל, מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהעוף מבושל, במשך כ-15 דקות נוספות.

מקשטים בבזיליקום ומגישים.