צה"ל בדק

התחקיר קובע: ירי הרקטות מעזה אכן בגלל הברקים

טענות הגורם בארגוני הטרה מעזה, כי שיגור שתי הרקטות לעבר ערי המרכז בתחילת השבוע לא היה מכוון, מקבלות אישור מצה"ל: הברקים, ה'פולסים' החשמליים והפגיעה (צבא)

בצה"ל סיימו היום (חמישי) את התחקיר שערכו אודות שיגורם של שתי הרקטות מעזה לעבר ערי המרכז בתחילת השבוע, והקצינים שבדקו מאשרים את הגרסה כי היתה זו טעות.

התחקיר קובע, לפי דיווח ב'חדשות 13', כי צודקים הגורמים הפלסטינים שטענו לאחר הירי כי הוא בוצע בעקבות הסופה שהתחוללה אז לפנות בוקר.

כזכור, מקור בארגוני הטרור ברצועת עזה טען למחרת השידור, בשיחה לעיתון 'אל קודס', כי ירי הטילים נגרם רק בשל מזג האוויר הסוער. ה"אשם" הישיר, לדבריו, הם מי גשמים שחלחלו לעמדה בה היו הרקטות המוכנות לשיגור.

"למרות שהפלגים הפלסטיניים לא חוששים מעימות עם ישראל, הם לא מעוניינים באחד כזה בזמן הקרוב", הוסיף הגורם הבכיר מרצועת עזה.

ואכן, מצלמות ותצפיות צה"ל תיעדו שני ברקים שפגעו בתוך רבע שעה בלוחות חשמל בשכונת סג'אעיה. הברקים יצרו 'פולסים' חשמליים שפגעו במשגרים התת-קרקעיים של חמאס, מה שהפעיל את משגרי הרקטות.

צפו בווידאו

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

25
הזוי
שלמה
24
חארטההההה!!!!!
נועה קירל
23
מי שמכוון אלינו טילים שישא בתוצאות. באו נגיד דברים ברורים צהל נהיה נמושה. מפקדים מרגרינה ודרג פוליטי נמושות. בושה בושה
אא
22
כאילו זה לגיטימי לגמרי בעזה כמו לנגב פיתה בחומוס גם לכוון רקטות בכן שיגור לארץ ישראל שיכולות להשתגר מברק.... לאן הגענו?!
עם טפה שכל בקדק
21
למה אני לא מאמין להם?? למה ברק לא פגע בטילים שלנו??
דני
20
אל תאמינו לצערנו הצבא חי בסרט ומנסה כפי יכולתו ללקק לפלסטינאצים הארורים גם אים זה היה ברק אצם זה שיש להם טילים שמכוונים על אוכלוסיה אזרחית זה סיבה מזפקת לכבוש את עזה היום
שי איזה קשקוש
19
לפחות בגלל ההיא נעימות של החמאס זכינו לשקט יום לאחר מכן שהיה צפוי שיהיו אזקות עקב יום השנה של אבו אל התא
תושבת אשדוד
18
יתכן שהטילים לא נורו בכוונה, אבל אין ספק שאם בכן השיגור לא היה טיל לא היה מה שישתגר... הטילים בכן השיגור לא היו שם בכוונה???
חושבת
ממש מחשבתך מחשבתי , בוא נחכה אולי יגידו שהטילים היו שם בגלל הגשם , הטיפות הפכו לטילים ...
משה
17
אף פעם לא הצלחתי להבין איך אנשים חכמים יכולים להיות אתאיסטים ולהאמין שהעולם נברא "בטעות", עכשיו אני מתחיל להבין...
איש יהודי
16
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אנחנו מדינה פתטית.
יעקב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: