לאחר מות אביהם

בעלי מאפיית אבולעפיה ביפו: "נמשיך לסגור בכיפור ובפסח"

לאחר שאביהם חמיס, מבעלי מאפיית אבולעפיה, מת מנגיף הקורונה, בניו מתחייבים לשמור את המסורת שהנהיג ולנעול את המאפייה בכל ימי הפסח וכן ביום הכיפורים (חדשות, בארץ)

מישאל לוי | כיכר השבת |
מאפיית אבולעפיה (צילום: Moshe Shai/Flash90)
חמיס אבולעפיה, מבעלי מאפיית אבולעפיה ביפו, הלך לעולמו בשבוע שעבר מקורונה; בניו, בראיון ל-YNET, אומרים היום (שני) כי ימשיכו במסורת שלו לסגור את המאפייה ביום כיפור ובפסח.
לפני כחודש, נדבק חמיס בנגיף הקורונה, במהלך אירוע משפחתי. חודש שלם הוא נלחם על חייו בבית החולים איכילוב, עד שמת ביום שישי האחרון, בגיל 60.
זיאד אבולעפיה, בנו של חמיס, התראיין היום ל-ynet וסיפר: "עד הרגע האחרון ניסינו להילחם על אבא ולא לוותר עליו. מבחינתנו זהו אבדן אישי, שיהיה לנו קשה להתגבר עליו".
"אבא שלי היה הדוגמה לדו קיום ולשלום בין הערבים והיהודים - ביפו ובכלל", הוסיף הבן. "לאחר שמת, החלו להגיע אלינו סיפורים על כל ה'מתן בסתר' שהיה נותן לאנשים, והסתיר זאת אפילו מבני המשפחה".
זיאד כאמור חשף: "אנחנו רוצים להמשיך בדרכו; נמשיך את המסורת שלו לנעול את המקום בשבעת הימים של פסח וכן ביום הכיפורים. זו המסורת, ולא נשנה אותה לעולם".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר