בריא יותר

מתכון ללחמניות כוסמין עננים לכל המשפחה

באופן כללי, אני מעדיפה לחמניות מקמחים מלאים, בסגנון מחמצת, עם טעמים עמוקים וללא כל קשר לבריאות ודווקא את קמח הכוסמין אני מחבבת במיוחד. יש לו טעם אגוזי והוא מאד משביע ומה שהכי כיף בו, זו העובדה שהוא סופר ידידותי לילדים. הסוד בלחמניות הללו טמון בעיקר בטכניקת הרידוד והקיפול שיוצרת שכבות אווריריות במיוחד (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
לכל המשפחה: לחמניות כוסמין עננים (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • ½3 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין לבן, מנופה
  • 1 כף גדושה (12 גרם) שמרים יבשים
  • 225 מ״ל מי ברז
  • 50 מ״ל שמן זית
  • 3 כפות דבש / סילאן
  • 2 כפות סוכר לבן / חום
  • 1 ביצה
  • 1 כפית גדושה מלח

תוספות לציפוי (לבחירה או לערבוב):

  • שומשום / קינואה / שיבולת שועל / גרעיני דלעת
  • שמן זית להברשה

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את הקמח, השמרים, השמן, הדבש, הסוכר והביצה. מתחילים לערבל ומוסיפים את המים. לאחר כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית, מוסיפים את המלח ובודקים שהבצק רך ונעים ונפרד מדפנות הקערה. אם הבצק מעט יבש, מוסיפים כף אחת או שתיים של מים. (הוספת הנוזל תלויה במזג האוויר ובסוגי הקמח). לשים במיקסר עוד כ-3-4 דקות.

2. מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותו. מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים במשך שעה וחצי. ניתן להתפיח לילה (8 שעות) במקרר. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (100 גרם לכדור). מרדדים כל חלק בעזרת מערוך, מקפלים לאורך ומגלגלים לצורת נקניק. מגלגלים שוב לרצועה (לחמניה). חוזרים על הפעולות הללו בכל יתר הלחמניות.

3. מכינים קערת מים וקערת תוספות. טובלים במים ובתוספות. מניחים בתבנית, במרווחים. מתפיחים פעם שניה, מכוסה, במשך שעה, בטמפרטורת החדר.

4. לבינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים במשך 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור. הלחמניות לא מאד משחימות (אין בהן הרבה סוכר). שמים לב שגם התחתית אפויה. מיד בסיום האפייה מברישים בשמן הזית.

הערות:

1. הלחמניות נשמרות מעולה במקפיא.

2. המידות בכוסות מתייחסות לכוסות מדידה / משקל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר