תוצרת בית

מתכון לפסטו פרווה מושלם שתמיד כיף שיש במקרר

פסטו הוא רוטב / ממרח / מטבל קלאסי שהולך כמעט עם כל דבר, כמו סחוג - מינוס החריפות. את הפסטו האיטלקי המקורי מכינים עם גבינה, אך כאן מורן פינטו מגישה גרסה טבעונית לפסטו - והיא מעולה לא פחות (מתכונים, אוכל)

פסטו פרווה - טבעוני (צילום: Toa Heftiba on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 צרורות בזיליקום טרי - רק העלים
  • 2 שיני שום
  • חופן צנוברים קלויים
  • מלח
  • מיץ מחצי לימון סחוט היטב
  • 1 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מניחים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, שיני השום, הצנוברים ומלח. טוחנים הכל יחד ותוך כדי טחינה, מוסיפים את שמן הזית בזילוף דק, עד לקבלת המרקם הרצוי (יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל שמן הזית).

2. מוסיפים את הלימון, מערבבים ויוצקים את הפסטו לכלי זכוכית שניתן לאטום היטב. לפני שסוגרים את הכלי, יוצקים מעל שכבת זית כדי שהפסטו לא ישחיר. שומרים במקרר עד שבוע - ואם מכינים כמות גדולה, אפשר להקפיא ולהפשיר לפני השימוש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר