לכבוד שבת

מתכון לעוף שלם צלוי על מצע בטטות ופירות הדר

ככה אנחנו אוהבים את העיקריות שלנו בשולחן השבת: לוקח אפס מאמץ להכין אותן והן קוצרות מחמאות על יופי וטעם. מתכון לעוף שלם אפוי על מצע בטטות ופירות הדר בניחוח חורפי מדהים (מתכונים לשבת, אוכל)

עוף שלם צלוי על מצע בטטות ופירות הדר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.5 ק"ג עוף שלם
  • 1 לימון, לא מקולף, שטוף היטב וחתוך לרבעים
  • 3 תפוזים לא מקולפים, שטופים היטב וחתוכים לרבעים
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות גדולות
  • 4 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות גדולות
  • 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה או 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שמן זית
  • חופן קטן של גבעולי תימין טריים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את רבעי הלימון, התפוזים, הבטטות והבצל הסגול בתבנית צלייה.

2. מניחים את העוף מעל הירקות, ומפזרים מעל פיסות מרגרינה או יוצקים על הכל את שמן הזית.

3. מפזרים מעל את גבעולי התימין ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ואז מוציאים מהתנור, יוצקים על העוף את הנוזלים שהצטברו בתבנית כדי שלא יתייבש וסוחטים מעליו חצי תפוז. מחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות, עד שהעוף מקבל גוון שחום יפה ומעטה פריך והירקות רכים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר