פורים

מתכון לאוזני המן משודרגות בסגנון אמסטרדם

עוד פעם פרג? שוב שוקולד? השנה, לכו על הטופ. צאו מאיזור הנוחות והכינו את האוזני המן המטורפות הללו של הקונדיטורית חסי סגל, העשויות מבצק קקאו ושוקולד חלב, במילוי פרלין שוקולד לבן. ושיהיה לנו פורים שמח וטעים, אה? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אוזני המן משודרגות בסגנון אמסטרדם (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

לבצק:
  • 60 גרם שוקולד חלב
  • 150 גרם קמח לבן, מנופה
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 30 גרם אבקת קקאו כהה, איכותית
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה גדולה
למילוי:
  • פרלינים שוקולד לבן (נמכרים בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, מניחים את השוקולד, הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסוכר והמלח, עד שמתקבלת אבקה דקה מאד. (חשוב שהשוקולד יהיה טחון דק, כדי שהרידוד יהיה נוח יותר). מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה, לקבלת בצק אחיד. משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים שעתיים עד לילה במקרר.

2. מקמחים משטח עבודה במעט מאד קמח (על נייר אפיה - נוח במיוחד). קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ. מניחים פרלין במרכז וסוגרים לצורת אוזן המן הדוקה.

3. מקפיאים לחצי שעה (כדי לשמור על צורה הדוקה שלא נפתחת). מחממים תנור ל-160 מעלות.

4. אופים במשך 10 דקות ומצננים.

טיפים:

1. כעבור כמה שעות הפרלין מתקשה וכבר לא נוזלי, מומלץ לחמם דקה-שתיים בתנור.

2. ניתן לשמור את האוזניים לא אפויות עד חודש במקפיא - ולאפות כשרוצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר