בכירים ביהדות התורה:

"בנט, אם ליברמן ימונה לשר האוצר תיזכר לדיראון עולם"

חשש גדול בסיעות החרדיות מכניסת יו"ר ישראל ביתנו, מוביל אותן להזהיר את יו"ר מפלגת ימינה. ח"כים מתריעים: "אם האוצר יינתן לליברמן, נפתלי בנט יהיה 'פסול חיתון'" (חרדים)

בנט וליברמן. ארכיון (צילום: Hadas Parush/Flash90)

בכירים ביהדות התורה שלחו הערב (מוצ"ש) מסר ברור ליו"ר ימינה, נפתלי בנט, ברקע האצת המגעים להקמת "ממשלת אחדות" בינו לבין יאיר לפיד, שלא יסכים שמשרד האוצר יינתן לידי ליברמן.

על פי התכנון כרגע - שעתיד לעבור שינויים רבים בשבועות הקרובים - יו"ר ישראל ביתנו צפוי להתמנות לתפקיד שר האוצר, כחלק מ'גוש יש עתיד' בממשלת השמאל-מרכז.

עבור הציבור החרדי, מינויו של ליברמן לאוצר עלול להוביל לגזירות כלכליות קשות, ולכן נציגיו מפעילים לחץ על ראש הצד השני בממשלה, יו"ר 'ימינה' בנט.

בכירים ביהדות התורה מתריעים הערב: "אם נפתלי בנט יביא למינוי איווט ליברמן האיום, לתפקיד שר האוצר (או כל תפקיד בכיר אחר), הוא ייכנס להיסטוריה לדיראון עולם, כמחריב עולם התורה ומסורת ישראל".

"כל מאמציו להשכיח את ברית האחים בינו ללפיד, אותם הגדיר 'טעות קשה'", מוסיפים הבכירים, "יירדו לטמיון, והוא יוכרז פסול-חיתון פוליטית לנצח. על מעשה שפל כזה, אין ולא תהיה מחילה לעד".

בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו משדר כי עדיין לא נואש מהניסיון להעביר את יו"ר ימינה אליו: הלילה הוא ביקש מוועדת החוקה של מפלגתו, הליכוד, להסמיך אותו לאשר תיקון לחוקה, שיאפשר ריצה משותפת בבחירות הבאות עם "סיעות שתומכות בהקמת ממשלה בראשות הליכוד".

הודעה זו מהווה מסר לבנט ושקד, שימנעו ממשלה עם לפיד לשם רווח פוליטי עתידי, ואולי רק נועדה לגרום להם להקשיח עמדות במו"מ עם לפיד - בידיעה שכביכול יש להם אופציה קורצת בצד השני - וכך לפוצץ את המגעים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

29
הביא עלינו ממשלת שמאל קיצונית ואנטי דתית מצטער שבחרתי בו
סמוטריץ האומלל
28
בנט ברנש יהיר וטיפש
אבי
27
תתחילו להתפלל למן ושליו...
ללא שם
26
בינתיים החרדים הם הנזכרים לדראון עולם בתנ"ך. מיכה ג' "ראשיה בשוחד ישפוטו, כהניה במחיר יורו, נביאיה בכסף יקסומו...לכן בגללכם ציון שדה תחרש, ירושלים עיין תהיה, והר הבית לבמות יער".
שיכור
25
למה אם ליברמן באוצר אז יהיה פסול חיתון? כוונתי היא, שצריך שיהיה פסול חיתון אם הוא בכלל יקים ממשלה בלי החרדים לא רק אם ייתן את האוצר לליברמן!!! מספיק לנו פעם אחת שהלך עם לפיד...
למה?
24
ראינו איך בנט נשאר מחוץ לממשלה כשלגפני וליצמן לא הזיז הדבר. זינקו לממשלה כשבנט בחוץ. בנט יעשה מה שהוא חושב שטוב ף, בחרנו בו וסומכים עליו. גפני לא בתפריט שלנו
גרדוש
23
אם אכן תקום ממשלת הכלאיים ההרסנית של לפיד בנט, אזי בנט וסער ייזכרו לדראון עולם על זה שבמו ידיהם הביאו לשמאל את השלטון,לשמאל הכי גרוע והרסני, ועשו יד אחת עם מירב מיכאלי, זנדנברג והשמאלנים הכי הזויים פה במדינה, העם לא יישכח להם את זה ולא יסלח, בפעם הבאה שיחפשו קולות בסיבוב, יהיו להם 0 מנדטים.
מישהו
22
אלה שמצביעים לאיזה מפלגה שהיא תומכת בהתבוללות שהיא רוצה גם כן להביא בשר חזיר וכל מיני איסורים, כל מי שתומך בהם - מי שמצביע בעבורם גדול עוונו מנשוא, לא יכופר לו. הוא חושב שהוא זורק את הפתק? גמרנו? כל מה שהם יעשו כאילו הוא בעצמו עשה. ואם יעשו חזיר כאילו הוא בעצמו עשה את החזיר ואם יעשו התבוללות גם הוא
ישראלי
21
חרדים אתם בנפילה הקב`ה לא אוהב אותכם.ראינו בקורונה,בהתקפות הערבים,ובכל מיני אסונות שהחילונים כימעט ולא נפגעים.ההתנהגות שלכם מהשינאת חינם לגאוותנות וגזענות תביא עליכם אסון. . במקום לאיים על כולם שתחרימו אותם תדרשו שביבי יתפטר ותהיה ממשלת ימין.
מיכל
לא לדבר כמו משוגעת, יש תורה את מי השם אוהב, תלמדי שולחן ערוך ומוסר הרבה כדי לדעת מה רצון השם.
א
20
כאשר לא לומדים ליבה הטיפשות שולטת,המחשבות מעוותות,ולא רואים את התשובה שנמצאת מול האף....ביבי גמר גמור ויגמר , דרעי ליצמן הולכים אליו ואומרים תודה על שירותך זמנך ללכת הגיע . תעביר את השרביט לברקת כמו שמשה רבנו העביר ליהושע.והוא ימשיך בדרכך . מי שלא רואה זאת לא רק עיוור אלא מטופש.
david77

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: