"עיקרון השוויון..."

הנשיא ורה"מ לא באו למשפחות 'אסון מירון'; אלו ההסברים

ריבלין ונתניהו שלחו מכתבי ניחומים לכל משפחה שאיבדה את יקירה במסדרון המוות במירון, אבל לבתי וסוכות האבלים הם לא הגיעו • הסיבות: חשש מ'יצירת נוהל' - ורצון לא לפגוע בעיקרון השוויון (חרדים)

נתניהו וריבלין. ארכיון (צילום: NRHO TKXYR' PKTA 90)

עשרה ימים חלפו מהאסון הנורא במירון, ועל אף שימי ה'שבעה' היו ימי התכנסות לכלל ישראל, גדולים כקטנים, חילונים כדתיים, שניים מבכירי המדינה בחרו שלא להגיע לנחם אף משפחה: נשיא המדינה ראובן ריבלין וראש הממשלה בנימין נתניהו, בעוד שרים בכירים, בהם שר הביטחון בני גנץ ושר הפנים אריה דרעי, כן הגיעו לסוכות אבלים וניחמו.

מבדיקה שערך 'כיכר השבת' עולה, כי ישנם הסברים שונים בין שתי הלשכות, זו בבלפור וזו שבשדרות הנשיא. בלשכת ראש הממשלה סירבו לספק תגובה רשמית, אך בהתבסס על מקרים קודמים, נראה שנתניהו לא מגיע לבתי אבלים כנוהל, אלא שולח מכתבי תנחומים למשפחות.

אף שהיו בעבר מקרים רבים בהם נתניהו החליט כן ללכת למשפחות אבלות, אך לא תמיד. הפעם, כאמור, בחר ראש הממשלה שלא ללכת.

בבית הנשיא מסבירים, כי בימי כהונת ריבלין נקבעו שני כללים לביקור ניחומים של הנשיא בבית אבלים: ביקור משפחות שכולות שאיבדו את בניהם החיילים בפעולות מבצעיות - מסורת שנוהגים בה כל נשיאי ישראל מאז עזר ויצמן - וביקור כל משפחה של נפגע פעולות איבה; החלטה שהנחיל הנשיא ריבלין, מתוך ציפייה שתימשך לעתיד.

האירוע במירון, על אף שהוא האסון האזרחי הגדול בהיסטוריית המדינה, לא עומד באף אחד משני הכללים, ובבית הנשיא החליטו שלא ללכת לבתי אבלים, כדי לא להיכנס לשאלות ביניים בעתיד.

"אם הנשיא היה מחליט ללכת, עקרון השוויון היה נפגע, וכך הייתה נוצרת סיטואציה שאי אפשר לדמיין שמובילה לתחושות קשות מאוד בקרב משפחות אחרות", הסבירו בלשכתו.

ריבלין התלבט בכל זאת האם ללכת, אך בגלל שהיו משפחות שביקשו שלא יגיע כלל, כך לטענת מקורביו, החליט נשיא המדינה שלא ללכת כלל, "כדי שלא תהיה איפה ואיפה".

למרות זאת, הנשיא שלח בידי יועציו אגרות תנחומים לכל 43 המשפחות האבלות בישראל, "ולמשפחות חלק מהנספים, המתגוררים בארה"ב, הגיע קונסול ישראל בניו יורק", מוסיפים בבית הנשיא.

יצוין, כי מלשכת נשיא המדינה נמסרה הוכחה כי נשלח מכתב ניחומים למשפחות, אך בלשכת ראש הממשלה סירבו לבקשת 'כיכר השבת' להציג אחת כזו.

במקביל, יש להזכיר את פרשת יועצת רה"מ, רבקה פאלוך, שביקשה ממשפחות נספים סרטוני תמיכה בנתניהו, הוקלטה - והושעתה מתפקידה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
אוי באמת מייצרים עניין מכלום איזה משפחה בדיוק ציפתה בכיליון עניים לביבי ורובלין ??
ללא שם
21
לא נראה לי שזה מה שהיה עוזר למשפחות האלו - תנחומים מרה"מ והנשיא.
נעמה
20
למה אין וועדת חקירה? למה אין שןם חקירה? למה הדם של החרדים הפקר?
ללא שם
בחרת ג' בחרת ש"ס לאנשים האלה לא מתאים ועדת חקירה, זה עלול לסבך אותם, ולגלות הרבה דברים שהם מעוניינים להסתיר, תחשוב לבד, איפה הלך כל המיליונים שהיו אמורים להשקיע לפיתוח המקומות הקדושים ומירון?!
cj
19
טוב שהנשיא לא הלך. הוא. יודע שהוא לא רצוי. כל כך. אצל הדותים. חיכוך מיותר.
דוד
18
מי צריך אותם
יעקב
17
קצת פוליטיקה: אם ביבי רוצה לפתור את המשבר הפוליטי.. עכשיו יש לו 53 אצבעות (כולל שיקלי..) בימינה נשארו 6 אנשים. בנט ו2 נאמניו, אורבך וכהנא, ושקד ו2 נאמניה. אם שקד עורקת לליכוד (היא תערוק בשנייה אם רק יציעו לה שריון ל2 כנסות בעשירייה הראשונה עם איזה תפקיד שרה.. ואם יציעו לה שרת הביטחון היא תקפוץ לתקרה
...
עמית, למה אתה מסתתר? ניתוח כזה מבריק מסגיר אותך מיד.
עמית סגל?
פרשן פוליטי…אני בטוח שיש לך הרבה מה לומר…אתה צריך פינה משלך;)
קניידלך אפוי
חלומות בלילה. שקד לא פסיכית. היא לא תבוא כי היא יודעת שאין לליכוד ממשלה.
גבי
16
מי צריך אותם, שלא יבואו, ירון לונדון הרי כבר אמר שזה שני עמים, וכעת רואים כולם שאנחנו שני עמים, הממשלה החדשה מחרימה חרדים אבל מוכנה לוותר הכל לערבים, אין להם שום שייכות לדת, ושמצביעי בנט יעשו כעת את חשבון נפשם, צדק ביבי כשאמר שבנט יחבור לשמאל
צבי
15
צודקים, למה לזה יבואו ולאחר לא
גד
זה תשובה של עצלנים או ראש קטן. יהודי עושה כל מה שהוא יכול וכשלא יכול אומר את האמת. זה הכל. לא מסובך.
שרה
14
ראש הממשלה אני מבין יצטרכו לסגור את כל הרחוב בכל ניחום אבלים בלאגן וגם הוא באמת עסוק. ריבלין- ממש לא ברור
אבי
13
טוב שנשיא המדינה לא הגיע לנחם את משפחות הקדושים. להזכיר הנשיא אמר שבני עמו בחרו בטרור ועדיין לא חזר בו מהאמירה הזו.
ראובן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: