תוצרת בית

מתכון לעגבניות מיובשות - תוספת מעולה לכל מנה (כמעט)

לקנות עגבניות מיובשות זה מיותר כל כך כשאפשר להכין אותן בבית בקלות ולשדרג איתן מגוון ענק של מנות ומאכלים: לאפות אותן על פוקאצ'ות או פיצות, לשלב אותן במאפים מבצק עלים, להוסיף לכריך, לטוסט ואפילו לחביתה, לשקשוקה, לפסטה או לסלט רענן, והן יכולות להיות גם מתנה אישית מפנקת (מתכונים, אוכל)

עגבניות מיובשות שכל אחד יכול להכין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות שרי, שטופות וחצויות
  • 3 כפות מלח גס
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מפזרים את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח גס וסוכר ומזלפים מעל את שמן הזית.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 3 שעות.

משתמשים מיד או מצננים את העגבניות, מעבירים אותן לצנצנת זכוכית אטומה, מזלפים פנימה שמן זית ואפשר להוסיף גם שיני שום שלמות וענפי תימין טריים, ומאחסנים במקרר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר